Nastavenia tlače:

Bravčové mäso so sterilizovaným hráškom

Čas na prípravu10 min.Doba varenia40 min.Celkový čas50 min.

Bravčové mäso so sterilizovaným hráškom

1

Bravčové, hovädzie alebo morčacie mäso nakrájame. Môžme krájať na väčšie či menšie kúsky, na plátky, rezance, slížiky, jednoducho ako sa nám páči.

Cibuľu nakrájame na drobno alebo na mesiačiky, podľa toho, akým štýlom sme rezali mäso a na troške oleja alebo masti, (masť je voňavejšia) ju osmažíme do sklovita.

Pridáme mäso a premiešavame, pokým sa nezatiahnu póry a mäso "nezbelie". Pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou, len do výšky aby bolo mäso zaliate.

Osolíme, okoreníme, pridáme zelerovú vňať, vňať ligurčeku a za občasného premiešania dusíme, kým je mäsko mäkké.

Na záver pridáme sterilizovaný hrášok aj s troškou nálevu, pridáme rajčiakový pretlak a zahustíme zátrepkou zo solamylu a hladkej múky. Podávame s ryžou.

Variácie :
2

Miesto hrášku môžme použiť sterilizovanú bielu fazuľu, červenú fazuľu, kukuricu, kápiu, sušené alebo čerstvé hríby, lečo ...