Nastavenia tlače:

Garam masala s ryžou basmati a jogurtom

Čas na prípravu5 min.Doba varenia25 min.Celkový čas30 min.

Garam masala s ryžou basmati a jogurtom

1

Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cca 4 mm mesiačiky a posmažíme na oleji. Pridáme 4 paradajky pokrájané na štvrťky, 5 strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky, posolíme a vyparujeme, kým paradajky nestratia tvar. Pridáme kuracie prsia nakrájané na väčšie kusy, okoreníme polievkovou lyžicou korenia garam masala (môže byť aj viac, podľa chuti) a zamiešame.

1 a 1/2 šálky umytej ryže Basmati a rovnaké množstvo vody vlejeme do zmesi, zamiešame a prikryjeme. varíme na nízkom stupni, snažíme sa neotvárať a nemiešať. Po 15 minútach skontrolujeme, či je ryža mäkká, ak nie pridáme trošku vody a dovaríme.

Pri podávaní pridáme na tanier studený jogurt izbovej teploty, do ktorého sa jednotlivé sústa namáčajú. Garam masala s ryžou basmati a jogurtom je osviežujúce letné jedlo.