Nastavenia tlače:

Jahodová pena s čerstvým ovocím

Čas na prípravu10 min.Doba varenia10 min.Celkový čas20 min.

Jahodová pena s čerstvým ovocím

1

Počas jahodovej sezóny sa u nás jahodová pena s čerstvým ovocím pripravovala aj niekoľkokrát za týždeň, ako deti sme ju milovali. Príprava je rýchla a jednoduchá.

Asi 500 - 700 g čerstvých jahôd očistíme, umyjeme, vložíme do hrnca a pomixujeme ponorným mixérom alebo rozmixujeme v mixéri a prelejeme do hrnca.

2

Do rozmixovaných jahôd pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni miešame metličkou pričom pridávame detskú krupicu. Zahusťujeme nie úplne do husta a ak treba, okyslíme pár kvapkami citrónu. Ak chceme mať výsledok viac nadýchaný, znovu rozmixujeme ponorným mixérom, čím sa nám do vnútra dostane viac vzduchu.

3

Do pripravených misiek nalejeme najlepšie vanilkový puding. Puding nemusí byť, ale s jahodami tvori výbornú a chutnú kombináciu. Pridáme piškóty, odkôstkované višne, čerešne, sušené hrozienka, ríbezle alebo iné sezónne ovocie a zalejeme uvarenou jahodovou penou. Misky vložíme do chladničky vychladnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a strúhanou čokoládou. Ak nám dáke misky zostanú, po vychladnutí ich prekryjeme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Pokrm takto uchováme aj viac dní.

4

Jahodová pena s ovocím nesklame, v pekných sklenených miskách alebo pohároch sa dá podávať aj ako ľahký letný dezert.

Ako variáciu môžme do ešte teplej jahodovej zmesi pridať jemný tvaroh a celé to dobre rozmixovať. Na výrobu môžme použiť akékoľvek iné sezónne šťavnaté ovocie.