Nastavenia tlače:

Jogurtové zemiaky k vyprážaným jedlám

Čas na prípravu10 min.Doba varenia20 min.Celkový čas30 min.

Jogurtové zemiaky k vyprážaným jedlám

 1,50 kg zemiaky
 400 ml neochutený smotanový jogurt
 1 ks zelená šalátová uhorka
1

Osviežujúce jogurtové zemiaky k vyprážaným jedlám sú uvarené zemiaky, mierne roztlačené a premiešané s jogurtom a jemne nastrúhanou šalátovou uhorkou. Pokrm má príjemnú kyslastú chuť.

Asi 1,5 kg zemiakov očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.
Uvarené čiastočne roztlačíme (nesmú byť na kašu), osolíme, pridáme asi 400 ml bieleho, neochuteného smotanového jogurtu a jednu neošúpanú, na jemno nastrúhanú čerstvú šalátovú uhorku aj so šupkou. Všetko zľahka premiešame a podávame.

Tieto zemiaky sú výbornou prílohou k vyprážaným jedlám. Dajú sa jesť vlažné, ale studené sú lepšie.