Nastavenia tlače:

Kurča s mladou cibuľkou varené v pare

Čas na prípravu10 min.Doba varenia20 min.Celkový čas30 min.

Kurča s mladou cibuľkou varené v pare

1

Polovicu asi 1,5 kg kuraťa vykostíme, odstránime kožu a mäso nakrájame na 1,5-2 cm kúsky. Mäso vložíme do nerezovej alebo sklenenej misky a premiešame s pár kvapkami oleja, soľou, 1 polievkovou lyžicou sójovej omáčky, štipkou práškového cukru, čajovou lyžičkou glutasolu (nemusí byť), kopcovitou čajovou lyžičkou kukuričného škrobu, štipkou mletého sušeného zázvoru, 2-3 lyžicami slepačieho vývaru (môže byť z bujónovej kocky) a 1 polievkovou lyžicou ryžového vína.

Premiešame a necháme 20-30 minút marinovať. Na tenké plátky nakrájame 1 - 2 cm očisteného čerstvého zázvoru, posekáme 2-3 jarné cibuľky na asi centimetrové kúsky alebo jeden pórik aj so zelenou časťou. Pokrájame 5-7 sušených dopredu v teplej vode namočených čínskych čiernych húb. Ak nemáme čínske huby, použijeme zopár čerstvých šampiňónov, tiež nakrájaných na plátky. Ak nemáme čerstvé, môžeme použiť akékoľvek sušené huby, vopred namočené do teplej vody.

Všetko spolu premiešame a misku položíme na parák do väčšieho hrnca. Ak máme plochú pokrývku, doporučujem misku prekryť alobalom, aby sa nám vyzrážaná para nedostala do pokrmu. Takto prikryté varíme v pare 10 minút, premiešame a znova prikryté dovaríme ďalších 10 minút. Ak máme, môžme použiť banánové listy do ktorých kladieme porcie mäsa, zabalíme, prípadne previažeme a takto pripravené balíčky paríme na mriežke alebo na paráku 13 až 17 minút, podľa veľkosti balíčkov.

Podávame s ryžou varenou v pare.