Nastavenia tlače:

Lasagne zapekané s brokolicou a syrom

Čas na prípravu15 min.Doba varenia30 min.Celkový čas45 min.

Lasagne zapekané s brokolicou a syrom

Pripravíme bešamelovú omáčku :
1

90 g masla roztopíme na panvici, pridáme 75 g hladkej múky a pripravíme bezfarebnú zápražku. Podlejeme 1 litrom mlieka a dôkladne rozmiešame metličkou alebo ponorným mixérom. Osolíme, okoreníme štipkou bieleho korenia a za stáleho miešania varíme 10 minút.
Omáčka nemá byť veľmi hustá. Bešamel prikryjeme a odložíme.

Recept :
2

Brokolicu povaríme v slanej vode, vyberieme a pokrájame na drobno.

1 cibuľu nakrájame a speníme na masle s kúskom na kocky nakrájanej údenej slaniny. Pridáme lyžicu múky, popražíme, 250 ml mlieka a metličkou miešame, kým sa zmes spojí, posolíme, okoreníme a pridáme pokrájanú brokolicu. Ak je zmes riedka, pridáme 1 rozšľahané vajíčko.

Pekáč, plech alebo inú zapekaciu nádobu vymastíme maslom a dobre vysypeme strúhankou. Na spodok rozložíme vrstvu predvarených lasagní, nie hrubú vrstvu brokolice, bešamelu a strúhaného tvrdého syra podľa chuti. Takto postupne pokračujeme, kým nespotrebujeme suroviny, pričom vrchnú vrstvu potrieme bešamelom a nastrúhame syr, brokolicu v poslednej vrstve vynecháme.

V rúre zapečieme 25-30 minút prikryté alobalom. Alobal odstránime a dopečieme kým sa syr sfarbí do zlatožlta.

Lasagne zapekané s brokolicou a syrom podávame teplé, s čerstvým zeleninovým šalátom.