Nastavenia tlače:

Restovaná pečeň na cibuľke s ryžou

Čas na prípravu5 min.Doba varenia20 min.Celkový čas25 min.

Restovaná pečeň na cibuľke s ryžou

1

Ako sa pripravuje restovaná pečeň na cibuľke s ryžou?

Bravčovú, hydinovú, teľaciu prípadne hovädziu pečeň dobre umyjeme v studenej vode, ak treba odstránime žlčovody a nakrájame na kúsky, hydinovú necháme v celku.

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Vo väčšej panvici cibuľu na bravčovej masti osmažíme do polomäkka a pridáme kúsok na kocky nakrájanej údenej slaniny. Pridáme čajovú lyžičku mletej papriky, mletú rascu, pokrájanú pečeň, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho premiešavania pečeň s cibuľou opečieme.

Podlejeme vývarom alebo bujónom z kocky a posolíme. Ak chceme vyskúšať novú príchuť, doporučujem namlieť alebo podrviť a pridať zopár semienok koriandra. Minútku povaríme, pridáme štipku majoránky a zaprášime hladkou múkou. Najlepšie je dať múku do sitka, zaprášenie bude rovnomerné a nevytvoria sa nám hrudky. Niekto pridáva roztlačený strúčik cesnaku.

Restovanú pečeň podávame s ryžou na cibuľke alebo čerstvým chlebom.