Nastavenia tlače:

Sušené jadierka tekvicové – dyňové

Celkový čas3 hod.

Sušené jadierka tekvicové - dyňové

1

Na sušené jadierka tekvicové - dyňové sa dajú použiť jadierka z akejkoľvek tekvice alebo cukiny, len nech sú "plné". Dá sa kúpiť aj odroda špeciálne určená na tekvicové semienka, nám sa osvedčila odroda Big Max. Poslúžila dvakrát. Mala nádherné mega semienka a aj sme ju povyrezávali a svietila nám na dvore.

2

Dozretú tekvicu rozkrojíme, jadierka vyberieme a prepláchneme najlepšie tečúcou vlažnou vodou. Bežný plech na pečenie potrieme lyžicou masti, vložíme semienka vo vrstve asi jedného centimetra a dobre ich premiešame s 100 ml soli. Pečieme na 100 stupňoch Celzia, 2 až 4 hodiny podľa veľkosti jadierok, pričom premiešavame každých 15 minút.

To, že sú hotové, spoznáme podľa toho, že šuchocú. Jadierka necháme pozvoľne vychladnúť.

3

Ak nemáme naraz dostatok jadierok, dajú sa priebežne odkladať, no treba ich opláchnuť a nechať preschnúť na site. Pred sušením ich namočíme na dve hodiny do vlažnej vody a ďalej spracovávame ako čerstvé.