Nastavenia tlače:

Bravčová krkovička na grile

Čas na prípravu10 min.Doba varenia30 min.Celkový čas40 min.

Bravčová krkovička na grile

 1 kg bravčovej krkovičky
 soľ
 mleté čierne korenie
 100 ml oleja
 3 strúčiky cesnaku
 3 kvapky sójovej omáčky
 grilovacie korenie
 kečup
 horčica
1

Bravčová krkovička na grile je určite jeden zo základných receptov našich grilovačiek.
Pridávam jednoduchý a osvedčený recept na chutnú, mäkkú, nevysušenú a hlavne nepripálenú krkovičku.

2

Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré mierne posolíme, okoreníme na hrubo mletým čiernym korením a vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko.

Marináda :
3

V samostatnej nádobe si do 100 ml oleja pridáme polievkovú lyžicu grilovacieho korenia, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžicu kečupu, lyžicu horčicu a rozmiešame. Pomer korenín môžeme zmeniť podľa potreby a vlastného uváženia. Marinádu si môžeme dochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním čerstvých alebo sušených byliniek.
Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať.

Naložené mäso grilujeme do mäkka, najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske. Tieto grilovacie misky sa dnes dajú bežne kúpiť a po umytí ich môžeme viac krát použiť.

Prílohy :
4

Vhodnou prílohou sú zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta a čerstvý šalát.
Krkovičku môžeme podávať aj ako cigánsku, v rozkrojenej väčšej žemli alebo pletenke.

Variácie :
5

Bravčová krkovička na grile na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžeme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.