Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?
2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.
Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.
Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.
Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.
Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.
Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.
Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.
0 porcie