Nastavenia tlače:

Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa

Čas na prípravu10 min.Doba varenia45 min.Celkový čas55 min.

Rýchla gulášová polievka z mletého mäsa

 500 g hovädzie alebo bravčové mäso
 300 g zemiaky
 olej alebo bravčová masť
 2 ks cibuľa
 2 polievkové lyžice mletej papriky
 2 polievkové lyžice hladkej múky
 mleté čierne korenie
 3 strúčiky cesnaku
 majorán
 drvená rasca
 feferónka
 voda
 soľ
1

Ako sa pripravuje rýchla gulášová polievka z mletého mäsa?

2-3 cibule očistíme, nakrájame na drobno a na masti alebo oleji osmažíme dozlata.

Pridáme 500 g mletého hovädzieho mäsa. Môžeme použiť aj bravčové a dostať je aj mix z mletého bravčového a hovädzieho mäsa avšak pokrm bude mastnejší ako z čistého hovädzieho. Mäso osmažíme na opečenej cibuli, pridáme 1-2 polievkové lyžice mletej papriky, 2-3 lyžice hladkej múky, premiešame a chvíľku spolu za sústavného premiešavania osmážame.

2

Zalejeme studenou vodou, množstvo podľa vlastného uváženia, pričom menej je niekedy viac, osolíme, premiešame a necháme pár minút odstáť, aby sa nám prípadné hrudky múky rozpustili.

Polievku uvedieme do varu, pridáme mleté čierne korenie, majorán, 2-3 strúčiky roztlačeného cesnaku, sušenú feferónku alebo lyžičku štipľavej papriky a drvenú rascu. Chvíľku povaríme, pridáme očistené, na nie veľké kúsky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke uvaríme na miernom ohni do mäkka. Zemiaky by sme nemali rozvariť, pretože v teplej polievke sa budú ešte samovoľne dovárať aj po odstavení hrnca z ohňa.

3

Na záver posypeme v dlani rozdrveným majoránom premiešame a môžeme podávať.

Gulášová polievka z mletého mäsa je najlepšia s čerstvým chlebom alebo slaným chrumkavým pečivom.

Variácie :
4

Do gulášovej polievky môžeme pridať malé lečo alebo nakrájanú čerstvú papriku, huby čerstvé, sušené alebo hubovú drť.