Keď som pred nedávnom zakúpil v miestnom „reťazcovom obchode“ (v takom, aký iste nájdete aj vo Vašom meste) pár deka šunky, vážne som sa napálil. Lisovaná šunka z formy za 7,-€ur bola mdlá, úplne bez chuti, plná vody a až na pár franforcov svaloviny v štruktúre takmer bez mäsa. Človek si radšej nevšíma všetky tie „E-čka“ v potravinách, ktorými obyvateľstvo kŕmi potravinársky priemysel, ale na cenovke som ich okrem akýchsi leštidiel a zahusťovadiel napočítal deväť! Predpokladám, že veľkovýrobca by ma vyargumentoval potrebou týchto prídavkov, ale môj dedko, ktorý bol mäsiar – lahôdkár a uznávaný odborník známy v celom okrese, potreboval na varenú šunku vo forme len kus čerstvého mäsa, soľ, štipku cukru a formu na šunku. Je to šunka ako má byť a robil ju presne takto. Tu nájdete recept.