Huspenina – Studenô – Sulc – Kocsonya

Spomínam si ako som robil huspeninku prvý krát. Nebol som si istý, či do huspeniny ide zelenina alebo nie a tak som zatelefonoval dedkovi o odbornú pomoc. Na moju otázku ako je to so zeleninou v huspenine mi povedal: “ Jéj a to chceš variť huspeninu, alebo nedeľnú polievku.“ Je veľa rôznych receptov, ale „mrkvička a petržlen“ do huspeniny naozaj nepatrí, pričom v aspikoch je zelenina výborná. Môžme ju pridať uvarenú v inej nádobe na dozdobenie pri porciovaní, ale aj to by som robil opatrne. V tom telefóne som od dedka dostal ešte jednu dôležitú radu: „A nezabudni ju akurátne osoliť. Nie presoliť, ale huspenina má byť ako slanšia polievka.“ Tu je recept na huspeninu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.