Jakubovský amur s údenou slaninou a pórkom

Amur biely (Ctenopharyngodon idella), známa – neznáma slovenských rybárov, teda iste väčšiny. Aj keď je na Slovensku vysadený od roku 1961, jeho ulovenie je pre rybára takou malou raritou. Tiež som zostal prekvapený, keď som ho krásavca na poslednej rybačke vytiahol z vody. Pustím ho? Alebo vezmem ho? Zvíťazila zvedavosť a ako lovec – mäsožravec som začal pátrať po recepte. O radu som poprosil aj naslovo vzatých odborníkov, dlhoročných priateľov Ruženku a Ruda z Jakubovských rybníkov, ktorí tieto rybníky s láskou spravujú. Doporučili mi tradičný, osvedčený recept a ja už môžem dodať len poznámku, že ak by som nemal amura, viem si takto upravené predstaviť aj iné väčšie ryby. Vyskúšajte, je to veľká dobrota. Tu je výsledok a recept : Jakubovský amur s údenou slaninou a pórkom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *