Niekedy sa so svojimi „štyrmi krížikmi“ cítim ako pamätník časov dávno zašlých. A tak sa cítim aj teraz, keď rozmýšľam nad slávnym paprikášom z „Pipigrilu“, malej, no o to slávnejšej reštaurácii kúsok od Michalskej brány v Bratislave. Vôňa grilovaných kurčiat sa šírila celou ulicou a vťahovala okoloidúcich dovnútra. Na voľné miesto sa často čakalo, ale to nikomu nevadilo. Za tak dobré grilované kuriatko alebo kurací paprikáš chvíľa čakania určite stála. Pre vyhladnutých študentov s finančnými suchotami študujúcimi vo vedľajšej Univerzitnej knižnici, mali v Pipigrile pripravenú „špecialitu podniku“. Paprikáš bez mäsa za 3 koruny, skladajúci sa z halušiek a paprikášovej šťavy. Je naozaj škoda, že sa z Bratislavy v posledných rokoch stráca to, čo ju pre ľudí robilo príjemnou a priateľskou. Paprikáš – kurací, bravčový, z králika – recept.