Pikant

Prvý krát som sa s touto paprikovou pochúťkou stretol pred mnohými rokmi v prvom zamestnaní, kde si kolega pochádzajúci z „Dolnej zeme“ nosil sedemdecový pohár tejto špeciality na týždeň. Pikant si pridával takmer ku všetkému a nám ostatným sa pri pohľade na tú krvavočervenú č zmes zbiehali slinky. Aj keď ja také množstvá nekonzumujem, svoju kuchyňu si bez Pikantu neviem predstaviť. Výborný je najmä k syrom, údeninám, do omáčok, pod mäso a ku všetkému kde sa podáva horčica alebo tatárska omáčka. Najmä kombinácia tatárska – pikant k vysmážaným jedlám s hranolkami je „jednoducho božská“. :o) V tmavej a chladnej miestnosti vydrží paprikový Pikant aj dva-tri roky bez straty kvality. Tu je kolegov recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.