Ako bezpečne flambovať?

Netreba sa obávať. Dodržíme vek, musíš mať najmenej 18 rokov! Dodržíme maximálne množstvo alkoholu 50 ml, ( inak „poldeci“), alkohol si odmeriame do pohára a nebudeme ho liať z fľaše, pretože hrozí vznietenie, obliatie, môžme sa zľaknúť, pustiť fľašu a to je potom ako zápalná bomba. Ak máme dlhé vlasy, určite je potrebné upraviť ich tak, aby boli pevne upevnené a nelietali okolo ohňa a nad panvicu sa nenahýbame. A taktiež treba do bezpečnej vzdialenosti odložiť veci, ktoré by sa mohli vznietiť, predsa je to oheň. Ja si pripravím pokrývku na prípadné zakrytie a udusenie ohňa. Ak bude poruke aj väčší pohár s vodou, nič sa nestane. Avšak pozor, vodu nikdy nelejeme do rozhorúčenej panvice !!! Vodu máme pripravenú, ak by sa nám chytilo niečo v okolí sporáku. Takže hurá do toho a napíšte do diskusie ako sa darilo. Verím, že sa neobjaví príspevok „Ako som s králikom zapálil dom.“ :o) Pridávam recept s použitím techniky flambovania.
Králičie ragú flambované so šampiňónmi (Civet de lapin)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.