Králičie ragú flambované so šampiňónmi



Reklama

AutorMartin
NáročnosťPokročilé

ShareTweetSave

Králičie ragú flambované so šampiňónmi

Čas na prípravu10 min.Doba varenia2 hod.Celkový čas2 hod. 10 min.

Králičie ragú flambované so šampiňónmi

1

Ako pripravíme králičie ragú flambované so šampiňónmi?

Umytého rozporcovaného králika silnejšie osolíme a vložíme do nádoby. Po krátkom preležaní zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z 200 ml červeného vína, celého čierneho a nového korenia, mletého čierneho korenia, bobkového listu, 10 ks rozrezaných jalovcov, 3 ks rozrezaného cesnaku, tymiánu, rozmarínu, pár strekmi worchesterskej omáčky a soli. (Nálev je dobré prevariť) Naložené mäso uložíme do chladničky na 2-3 dni, občas prevrátime.

Mäso osušíme a z oboch strán prudko opečieme na 2 lyžiciach masla. Zaprášime múkou, zalejeme 50 ml koňaku a z kraja panvice zapálime - oflambujeme. Pri tejto operácii budeme opatrní, prečítame si doporučenia nižšie. Odstavíme a počkáme kým alkohol vyhorí.

Zalejeme 500 ml červeného vína, použijeme aj precedený nálev a 300 ml vody. Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, pridáme celé čierne a nové korenie, 2-3 bobkové listy, tymian, polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku a prikryté dusíme asi tridsať minút.

Na lyžici masla opečieme 150 g prerastenej slaniny, vyberieme a vložíme k mäsu. Do výpeku zo slaniny vložíme asi 15-20 malých guľatých cibuliek, opečieme do zlata a tiež pridáme k mäsu. Dusíme asi 45 - 60 minút.

Pozberáme tuk, vložíme 250 g čerstvých šampiňónov nakrájaných na plátky a dusíme podľa potreby do mäkka. Na záver mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z múky a solamylu a podávame. Vhodná príloha sú opekané zemiaky a zavárané broskyne.

Flambovanie :
2

Flambovanie?
Netreba sa obávať. Dodržíme vek, musíš mať najmenej 18 rokov! Dodržíme maximálne množstvo alkoholu 50 ml, ( inak "poldeci"), alkohol si odmeriame do pohára a nebudeme ho liať z fľaše, pretože hrozí vznietenie, obliatie, môžme sa zľaknúť, pustiť fľašu a to je potom ako zápalná bomba. Ak máme dlhé vlasy, určite je potrebné upraviť ich tak, aby boli pevne upevnené a nelietali okolo ohňa a nad panvicu sa nenahýbame. A taktiež treba do bezpečnej vzdialenosti odložiť veci, ktoré by sa mohli vznietiť, predsa je to oheň. Ja si pripravím pokrývku na prípadné zakrytie a udusenie ohňa.

Prísady

Postup

1

Ako pripravíme králičie ragú flambované so šampiňónmi?

Umytého rozporcovaného králika silnejšie osolíme a vložíme do nádoby. Po krátkom preležaní zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z 200 ml červeného vína, celého čierneho a nového korenia, mletého čierneho korenia, bobkového listu, 10 ks rozrezaných jalovcov, 3 ks rozrezaného cesnaku, tymiánu, rozmarínu, pár strekmi worchesterskej omáčky a soli. (Nálev je dobré prevariť) Naložené mäso uložíme do chladničky na 2-3 dni, občas prevrátime.

Mäso osušíme a z oboch strán prudko opečieme na 2 lyžiciach masla. Zaprášime múkou, zalejeme 50 ml koňaku a z kraja panvice zapálime - oflambujeme. Pri tejto operácii budeme opatrní, prečítame si doporučenia nižšie. Odstavíme a počkáme kým alkohol vyhorí.

Zalejeme 500 ml červeného vína, použijeme aj precedený nálev a 300 ml vody. Pridáme 2 pretlačené strúčiky cesnaku, pridáme celé čierne a nové korenie, 2-3 bobkové listy, tymian, polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku a prikryté dusíme asi tridsať minút.

Na lyžici masla opečieme 150 g prerastenej slaniny, vyberieme a vložíme k mäsu. Do výpeku zo slaniny vložíme asi 15-20 malých guľatých cibuliek, opečieme do zlata a tiež pridáme k mäsu. Dusíme asi 45 - 60 minút.

Pozberáme tuk, vložíme 250 g čerstvých šampiňónov nakrájaných na plátky a dusíme podľa potreby do mäkka. Na záver mäso vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou z múky a solamylu a podávame. Vhodná príloha sú opekané zemiaky a zavárané broskyne.

Flambovanie :
2

Flambovanie?
Netreba sa obávať. Dodržíme vek, musíš mať najmenej 18 rokov! Dodržíme maximálne množstvo alkoholu 50 ml, ( inak "poldeci"), alkohol si odmeriame do pohára a nebudeme ho liať z fľaše, pretože hrozí vznietenie, obliatie, môžme sa zľaknúť, pustiť fľašu a to je potom ako zápalná bomba. Ak máme dlhé vlasy, určite je potrebné upraviť ich tak, aby boli pevne upevnené a nelietali okolo ohňa a nad panvicu sa nenahýbame. A taktiež treba do bezpečnej vzdialenosti odložiť veci, ktoré by sa mohli vznietiť, predsa je to oheň. Ja si pripravím pokrývku na prípadné zakrytie a udusenie ohňa.

Králičie ragú flambované so šampiňónmi