Čas na prípravu15 min.Doba varenia15 min.Celkový čas30 min.
Cordon bleu na záhradnom grile
kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové rezne...
plátky šunky
plátkový syr
sušené paradajky v oleji
lístky čerstvej bazalky
čerstvý tymian
čierne korenie
olej
soľ
1Ako pripravíme Cordon bleu na záhradnom grile?
Kuracie alebo morčacie prsia narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu, osolíme a okoreníme. Do kapsy vložíme plátok šunky, plátok syra, lístok čerstvej bazalky, sušenú paradajku a štipku tymiánu. Ak máme mäso z ktorého vieme nakrojiť rezne (stehno, karé) narežeme väčšie tenšie rezne, zľahka naklepeme, tiež ich okoreníme, osolíme, naklepeme, naplníme a preložíme. Naplnené mäso spojíme dvomi najlepšie kovovými ihlicami a zľahka pretrieme čistým olejom.
2Rozpálime drevené uhlie. Keď nad roštom udržíme roztvorenú dlaň maximálne 3 sekundy a uhlie obelie od tvoriaceho sa popola, môžme začať grilovať. Pri grile s vrchnákom bude grilovanie trvať asi 8 minút. Z každej strany 2 x po 2 minúty. Do mäsa nepicháme, otáčame ho grilovacími kliešťami. Pred koncom grilovania mäso potrieme olejom s grilovacím korením.
3Na doske z mäsa vytiahneme ihlice a pokrm ostrým nožom efektne šikmo rozkrojíme.
Ako príloha sú ideálne americké zemiaky a ak spravíme aj paradajkový šalát so smotanou, záhradná slávnosť začína.
Variácie náplne:
4Miesto základnej šunkovo - syrovej náplne môžme aj iné variácie, napríklad:
Šampiňóny, šunka, tymian.
Kyslá kapusta, klobáska.
Praženica so špenátovými listami a cesnakom.
Vlastná fantázia, tá chutí často najlepšie...
Recept na paradajkový šalát so smotanou a americké zemiaky.
Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad? Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr. Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie. Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy. Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa. Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom.
Prísady
kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové rezne...
plátky šunky
plátkový syr
sušené paradajky v oleji
lístky čerstvej bazalky
čerstvý tymian
čierne korenie
olej
soľ
Postup
1Ako pripravíme Cordon bleu na záhradnom grile?
Kuracie alebo morčacie prsia narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu, osolíme a okoreníme. Do kapsy vložíme plátok šunky, plátok syra, lístok čerstvej bazalky, sušenú paradajku a štipku tymiánu. Ak máme mäso z ktorého vieme nakrojiť rezne (stehno, karé) narežeme väčšie tenšie rezne, zľahka naklepeme, tiež ich okoreníme, osolíme, naklepeme, naplníme a preložíme. Naplnené mäso spojíme dvomi najlepšie kovovými ihlicami a zľahka pretrieme čistým olejom.
2Rozpálime drevené uhlie. Keď nad roštom udržíme roztvorenú dlaň maximálne 3 sekundy a uhlie obelie od tvoriaceho sa popola, môžme začať grilovať. Pri grile s vrchnákom bude grilovanie trvať asi 8 minút. Z každej strany 2 x po 2 minúty. Do mäsa nepicháme, otáčame ho grilovacími kliešťami. Pred koncom grilovania mäso potrieme olejom s grilovacím korením.
3Na doske z mäsa vytiahneme ihlice a pokrm ostrým nožom efektne šikmo rozkrojíme.
Ako príloha sú ideálne americké zemiaky a ak spravíme aj paradajkový šalát so smotanou, záhradná slávnosť začína.
Variácie náplne:
4Miesto základnej šunkovo - syrovej náplne môžme aj iné variácie, napríklad:
Šampiňóny, šunka, tymian.
Kyslá kapusta, klobáska.
Praženica so špenátovými listami a cesnakom.
Vlastná fantázia, tá chutí často najlepšie...
Cordon bleu na záhradnom grile