Cordon bleu na záhradnom grile



AutorMartin
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Cordon bleu na záhradnom grile
Čas na prípravu15 min.Doba varenia15 min.Celkový čas30 min.

Cordon bleu na záhradnom grile

 kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové rezne...
 plátky šunky
 plátkový syr
 sušené paradajky v oleji
 lístky čerstvej bazalky
 čerstvý tymian
 čierne korenie
 olej
 soľ
1

Ako pripravíme Cordon bleu na záhradnom grile?

Kuracie alebo morčacie prsia narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu, osolíme a okoreníme. Do kapsy vložíme plátok šunky, plátok syra, lístok čerstvej bazalky, sušenú paradajku a štipku tymiánu. Ak máme mäso z ktorého vieme nakrojiť rezne (stehno, karé) narežeme väčšie tenšie rezne, zľahka naklepeme, tiež ich okoreníme, osolíme, naklepeme, naplníme a preložíme. Naplnené mäso spojíme dvomi najlepšie kovovými ihlicami a zľahka pretrieme čistým olejom.

2

Rozpálime drevené uhlie. Keď nad roštom udržíme roztvorenú dlaň maximálne 3 sekundy a uhlie obelie od tvoriaceho sa popola, môžme začať grilovať. Pri grile s vrchnákom bude grilovanie trvať asi 8 minút. Z každej strany 2 x po 2 minúty. Do mäsa nepicháme, otáčame ho grilovacími kliešťami. Pred koncom grilovania mäso potrieme olejom s grilovacím korením.

3

Na doske z mäsa vytiahneme ihlice a pokrm ostrým nožom efektne šikmo rozkrojíme.

Ako príloha sú ideálne americké zemiaky a ak spravíme aj paradajkový šalát so smotanou, záhradná slávnosť začína.

Variácie náplne:
4

Miesto základnej šunkovo - syrovej náplne môžme aj iné variácie, napríklad:

Šampiňóny, šunka, tymian.
Kyslá kapusta, klobáska.
Praženica so špenátovými listami a cesnakom.
Vlastná fantázia, tá chutí často najlepšie...

Recept na paradajkový šalát so smotanou a americké zemiaky.

 

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

 kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové rezne...
 plátky šunky
 plátkový syr
 sušené paradajky v oleji
 lístky čerstvej bazalky
 čerstvý tymian
 čierne korenie
 olej
 soľ

Postup

1

Ako pripravíme Cordon bleu na záhradnom grile?

Kuracie alebo morčacie prsia narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu, osolíme a okoreníme. Do kapsy vložíme plátok šunky, plátok syra, lístok čerstvej bazalky, sušenú paradajku a štipku tymiánu. Ak máme mäso z ktorého vieme nakrojiť rezne (stehno, karé) narežeme väčšie tenšie rezne, zľahka naklepeme, tiež ich okoreníme, osolíme, naklepeme, naplníme a preložíme. Naplnené mäso spojíme dvomi najlepšie kovovými ihlicami a zľahka pretrieme čistým olejom.

2

Rozpálime drevené uhlie. Keď nad roštom udržíme roztvorenú dlaň maximálne 3 sekundy a uhlie obelie od tvoriaceho sa popola, môžme začať grilovať. Pri grile s vrchnákom bude grilovanie trvať asi 8 minút. Z každej strany 2 x po 2 minúty. Do mäsa nepicháme, otáčame ho grilovacími kliešťami. Pred koncom grilovania mäso potrieme olejom s grilovacím korením.

3

Na doske z mäsa vytiahneme ihlice a pokrm ostrým nožom efektne šikmo rozkrojíme.

Ako príloha sú ideálne americké zemiaky a ak spravíme aj paradajkový šalát so smotanou, záhradná slávnosť začína.

Variácie náplne:
4

Miesto základnej šunkovo - syrovej náplne môžme aj iné variácie, napríklad:

Šampiňóny, šunka, tymian.
Kyslá kapusta, klobáska.
Praženica so špenátovými listami a cesnakom.
Vlastná fantázia, tá chutí často najlepšie...

Cordon bleu na záhradnom grile