Ako navariť nedeľnú polievku?

Keď ma trasie zimnica od prechladnutia, alebo sa vrátim v zime z dlhšieho pobytu vonku, neviem si predstaviť nič lepšie ako je tanier horúcej slepačej – hovädzej polievky. U babky sa varievala pravidelne v nedeľu a často sa aj nazýva ako „nedeľná polievka“. Ak bola hovädzia, mäso s polievky sa nakrájalo a spolu so zeleninou tvorilo druhý chod po polievke pred hlavným jedlom. Uvarené mäsko z polievky spolu s nezdravo osolenou mrkvičkou, to je jedna z chutí môjho detstva… Nedávno som kdesi čítal, že podávanie vývarov chorým už nie je moderné a vraj lepší je pomarančový džús. Je to možné, ale ja zostanem verný tradícii. Slepačí vývar podávali chorým už v starovekom grécku a mňa doteraz vždy spoľahlivo postavil na nohy. Hovädzí vývar – slepačí vývar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *