Ham and eggs a Bacon and eggs

Na slovensku známe ako Hemendex alebo Bex, jedno lepšie ako druhé. Obľúbené lyžiarske raňajky alebo rýchly obed, či večera. Keď je dobre pripravený, nesklame. Keď ho mám na tanieri, obkrajujem ho tak, až mi nakoniec zostane len posledné tekuté žĺtko uložené na šunkovom základe. Opatrne ho vidličkou podoberiem a vložím do úst na jazyk. Privriem oči a jazykom ho jemne pritlačím o podnebie. Po malom odpore vajíčko povolí a ústa zaplní neopakovateľná chuť teplého tekutého žĺtka. Svet sa na chvíľku zastaví a do reality ma vracia až nabehnutá „husia koža“ na zátylku. Z maličkosti je obrovský chuťový zážitok a o tom to celé s varením ako s potešením asi je. Manželka si prečítala tento úvod a zahlásila -“ Ty nie si čistý.“ – hehe, je mi to jedno, s tým žĺtkom je to pravda. Ham and eggs.