Ham and eggs – Hemendex – Šunka a vajcia



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Ham and eggs - Hemendex - Šunka a vajcia

Čas na prípravu5 min.Doba varenia5 min.Celkový čas10 min.

Ham and eggs - Hemendex - Šunka a vajcia

1

Ako sa pripravuje Ham and eggs - Hemendex - Šunka a vajcia jednoducho a rýchlo?

Na teflónovú panvicu kvapneme pár kvapiek oleja, rozotrieme, pridáme plátky kvalitnej šunky tak, aby nám vznikli aj malé prázdne miesta. Do týchto rozklepneme vajíčka, do bežnej veľkosti panvice maximálne 3 kusy, šunka by mala kde - tu vykúkať.

2

Vajíčka je dobré rozklepnúť po jednom do pohára alebo misky a až potom pridať k šunke pre istotu, vajíčko môže byť pokazené. Ak toto nespravíme, určite treba vajíčko po naklepnutí škrupinky ovoňať.
Vajíčko je lepšie rozklepnúť o rovnú plochu stola ako o okraj panvice. Pri ostrých hranách vznikajú malé škrupinky, ktoré často spadnú do jedla.

3

Vajíčka môžeme okoreniť mletým čiernym korením, pre farbu troškou mletej papriky, pridávam aj štipku majoránu, tymianu, alebo oregana, no toto nemusí byť, nie každý má bylinky rád.
Vajíčka mierne posolíme, ale tak, aby sme neposolili žĺtka, zostali by na nich nepekné škvrny.

4

Panvicu dáme na sporák až keď máme všetko "naaranžované" a pečieme nie úplne naplno, určite by sa nám nemali okraje bielka začernieť. Ak chceme aby boli po upečení žĺtka tekuté, pokrm pečieme odkrytý. Ak chceme mať vajíčka tuhé, (niekto to tak má rád) ku koncu prípravy panvicu na chvíľu prekryjeme pokrievkou. Stačí naozaj chvíľka, inak sa nám pokrm zdusí a všetko nám nepekne zmäkne a zbelie.

5

Ham and eggs alebo Hemendex sa podáva s chrumkavým čerstvým pečivom alebo s čerstvým chlebom.

Variácie :
6

Môžeme použiť aj iné údeniny, napríklad slaninu, salám, na tenko nakrájané údené mäso, výborný je aj kvalitný luncheon meat alebo sekaná...

Chutnali ste niekedy domácu šunku? Chuť je neopakovateľná. Tu nájdete recept  a na  tomto odkaze potrebnú formu.

Prísady

Postup

1

Ako sa pripravuje Ham and eggs - Hemendex - Šunka a vajcia jednoducho a rýchlo?

Na teflónovú panvicu kvapneme pár kvapiek oleja, rozotrieme, pridáme plátky kvalitnej šunky tak, aby nám vznikli aj malé prázdne miesta. Do týchto rozklepneme vajíčka, do bežnej veľkosti panvice maximálne 3 kusy, šunka by mala kde - tu vykúkať.

2

Vajíčka je dobré rozklepnúť po jednom do pohára alebo misky a až potom pridať k šunke pre istotu, vajíčko môže byť pokazené. Ak toto nespravíme, určite treba vajíčko po naklepnutí škrupinky ovoňať.
Vajíčko je lepšie rozklepnúť o rovnú plochu stola ako o okraj panvice. Pri ostrých hranách vznikajú malé škrupinky, ktoré často spadnú do jedla.

3

Vajíčka môžeme okoreniť mletým čiernym korením, pre farbu troškou mletej papriky, pridávam aj štipku majoránu, tymianu, alebo oregana, no toto nemusí byť, nie každý má bylinky rád.
Vajíčka mierne posolíme, ale tak, aby sme neposolili žĺtka, zostali by na nich nepekné škvrny.

4

Panvicu dáme na sporák až keď máme všetko "naaranžované" a pečieme nie úplne naplno, určite by sa nám nemali okraje bielka začernieť. Ak chceme aby boli po upečení žĺtka tekuté, pokrm pečieme odkrytý. Ak chceme mať vajíčka tuhé, (niekto to tak má rád) ku koncu prípravy panvicu na chvíľu prekryjeme pokrievkou. Stačí naozaj chvíľka, inak sa nám pokrm zdusí a všetko nám nepekne zmäkne a zbelie.

5

Ham and eggs alebo Hemendex sa podáva s chrumkavým čerstvým pečivom alebo s čerstvým chlebom.

Variácie :
6

Môžeme použiť aj iné údeniny, napríklad slaninu, salám, na tenko nakrájané údené mäso, výborný je aj kvalitný luncheon meat alebo sekaná...

Ham and eggs – Hemendex – Šunka a vajcia