Rajčina, paradajka alebo rajčiak? Ako správne pomenovať túto zeleninu, ktorá neodmysliteľne patrí do našich záhrad a každoročne v auguste spôsobuje „rajčinovú kalamitu“? Nazrel som do slovníka a zisťujem, že všetko je správne, dokonca má dva rody… :o) Ale poďme k téme. V našej rodine sa na zvládnutie vlny, keď naraz dozrie viac plodov ako sa dá bežne skonzumovať, roky používa osvedčený recept, sterilizované rajčiny. Výhoda je v rýchlosti spracovania a v neskoršom využití. Sterilizované paradajky sa dajú použiť v celku napríklad na pizzu, do gulášov, na omáčky k cestovinám, prípadne za pár sekúnd rozmixované ponorným mixérom ako osviežujúci, zdravý nápoj, či základ na polievku alebo omáčku. Jednoducho, „rýchlo a dobre“. Krájané sterilizované paradajky s bylinkami – recept.