Najlepšia grilovaná makrela

„A keď si budete chcieť skočiť na večeru, najlepšie ryby grilujú na tej červenej rybárskej lodi“- s týmito slovami sa s nami lúčil kamarát, ktorého sme náhodou stretli na dovolenke v Chorvátsku. A mal pravdu. Tie večere boli gurmánskym zážitkom. Dali sme si chobotničky, tuniaka, aj dáka domácimi veľmi cenená ryba bola, no mňa najviac zaujala obyčajná grilovaná makrela. Bola jednoducho grilovaná a ku koncu potretá ochutenou zmesou zelených vňatí. No keď som miestneho grilmajstra poprosil o recept, len sa usmieval od ucha k uchu a tľapkajúc ma otcovsky po pleci vraví: „To né možno“. Na moje naliehanie sa ľady pohli až posledný večer, keď sa mi recept podarilo vymámiť. Ale to sme už boli kamaráti a k receptu mi pribalil aj CD hudobných hviezd leta, Mladena Grdoviča a kapely Dalmatino. Takže makrela na gril, víno na stôl, CD-čko do prehrávača a „chorvátsky večer“ môže kedykoľvek začať.:o) Spravte si ho aj vy, u nás má vždy úspech. Tu je výsledok a recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.