Sterilizovaná cvikla

Červená repa, ľudovo povedané cvikla, je našou obľúbenou prílohou. Každoročne ju vysádzame do záhradky a pri pretrhávaní zavárame malé hlavičky – „babycviklu“. Keď nám podrastie, zavárame ju krájanú na hranolky, vlnky alebo mriežky. Najlepšia je stredne veľká, sýtočervená, bez svetlých kruhov a zdrevnatených častí. Inak to už nie je ono a tak ju zavárame a rozdávame po častiach viac krát v priebehu sezóny. Je to zvláštne, ale v jeden deň nasadená cvikla vie dozrievať od júla do septembra. Túto nenáročnú zeleninu je radosť pestovať. A ešte jedna dôležitá informácia. Červená repa je veľmi zdravá, dokonca liečivá potravina. Šťava z červenej repy zachránila nejeden ľudský život. Tu je recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.