Nepriame grilovanie – grilovanie grilmajstrov

Nepriame grilovanie, to je jedna zázračná grilovacia technika. V našich záhradách sa pri grilovačkách a opekačkách veľmi málo využíva a myslím si, že je to len preto, lebo je technikou nepoznanou. Jej obrovskou výhodou je fakt, že sa o gril a suroviny grilované na ňom takmer nemusíme starať, čo oceníme, ak sa chceme viac venovať priateľom a nie „otročiť“ pri horúcom grile. Môžeme grilovať veľké kusy v celku (napr. dozlata som ugriloval 3 kg bravčové rebro), čo je veľmi efektné. A je tu ešte ďalšia možnosť, týmto spôsobom môžme aj údiť. Pritom sa vlastne nedá nič pokaziť, takže metóda je vhodná aj pre začínajúcich gril majstrov. Vyskúšajte „Makrely údené na grile“. Treba to jednoducho vyskúšať a hneď bude každému jasné o aký zázrak ide.

Nemáte skúsenosti s grilovaním? Alebo máte obavu či správne odhadnete teplotu uhlia aby ste mäso nespálili? Ak použijete dierkované grilovacie tácky máte po starostiach, grilovanie sa určite podarí. Dnes sa dajú bežne kúpiť rôzne veľkosti a tvary. Tento spôsob má aj ďalšiu veľkú výhodu. Mäso môžme bez rizika, že nám na priamom uhlí zhorkne naložiť do akýchkoľvek omáčok, marinád či korení, ani papriky sa báť nemusíme. Týmto spôsobom bola pripravená aj „Grilovaná bravčová krkovička“.

Postup ako na to nájdete tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.