Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí



Reklama

AutorMartin
NáročnosťStredná

ShareTweetSave

Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí

Čas na prípravu10 min.Doba varenia40 min.Celkový čas50 min.

Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí

1

Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko. Do 100 ml oleja pridáme grilovacie korenie, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, podľa chuti kečup, horčicu a rozmiešame. Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať a môžme si ju ochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním byliniek.

Naložené mäso grilujeme do mäkka najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske.

Vhodnou prílohou sú zemiaky, americké zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta.

Variácie :
2

Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

Postup

1

Bravčovú krkovičku umyjeme pod prúdom studenej vody, osušíme čistou utierkou a narežeme na 2 cm rezne, ktoré vyklepeme na asi 1,5 cm, teda nie natenko. Do 100 ml oleja pridáme grilovacie korenie, pár kvapiek sójovej omáčky, prelisované 2 - 3 strúčiky cesnaku, podľa chuti kečup, horčicu a rozmiešame. Naklepané mäso do pripravenej zmesi namáčame, odkladáme a zatláčame jedno na druhé do misky, ktorú zakrytú odložíme na 12 hodín do chladničky. Zmesi má byť akurát, mäso by v nej nemalo plávať a môžme si ju ochutiť podľa vlastnej fantázie, napríklad pridaním byliniek.

Naložené mäso grilujeme do mäkka najlepšie metódou nepriameho grilovania na dierovanej grilovacej miske.

Vhodnou prílohou sú zemiaky, americké zemiaky, prípadne čerstvý chlieb alebo bageta.

Variácie :
2

Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí na žiadnej grilovačke nesklame. Týmto spôsobom môžme upraviť aj iné druhy mäsa ako napríklad vykostené kura, kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové karé prípadne krajší bravčový bôčik.

Bravčová krkovička grilovaná na drevenom uhlí