Syrečkový alebo tvarôžkový tatarák s cibuľkou
Úžasný a jednoduchý receptík na tvarôžkový alebo syrečkový tatarák s cibuľkou, si priatelia tohto aromatického zázraku čím syrečky alebo kvargle určite sú, obľúbia po prvom súste. Rýchla príprava a dostupné bežné suroviny, sú jeho ďalšou veľkou výhodou. Aj keď je dnes na trhu množstvo podobných výrobkov, určite sa oplatí siahnuť po tradičných vyzretých olomouckých tvarôžkoch. Mali by byť riadne vyzreté, teda v ich vnútri sa nenachádza žiadny biely nevyzretý tvaroh a pri pohľade do svetla sú matné a priehľadné.
Polovicu syrečkov nakrájame na drobno, druhú polovicu doporučujem nastrúhať na hrubom strúhadle, tatarák sa nám lepšie spojí. Avšak ak sa nám nechce špiniť ďalší riad, stačí syrečky na drobno nakrájať. Menšiu cibuľu nakrájame tiež na drobno a takisto aj mladú cibuľku alebo pažítku, podľa toho čo máme.
Pridáme najlepšie čerstvo podrvené alebo čerstvo pomleté čierne korenie a rascu, kto má rád môže si pridať štipľavú papriku alebo chilli papričku a premiešame.
Nezabudneme na lyžicu horčice, pridáme slnečnicový olej, pričom údaj 50 ml je orientačný, každému vyhovuje iná konzistencia, preto doporučujem olej pridávať postupne.
Nakoniec ak treba, posolíme.
Tvarôžkový alebo syrečkový tatarák s cibuľkou môžeme podávať hneď, no po dvoch hodinkách státia pri izbovej teplote bude lepší.
Chute sa zvýraznia, rozložia a pokrm sa spojí.
Podávame najlepšie na suchých hriankach, ktoré môžeme pocesnakovať. Avšak cesnak pomerne výrazne preráža a tak treba hrianky pocesnakovať len zľahka a vyskúšať hrianky aj bez cesnaku. Ako sa vraví, tisíc ľudí, tisíc chutí.
Prísady
Postup
Úžasný a jednoduchý receptík na tvarôžkový alebo syrečkový tatarák s cibuľkou, si priatelia tohto aromatického zázraku čím syrečky alebo kvargle určite sú, obľúbia po prvom súste. Rýchla príprava a dostupné bežné suroviny, sú jeho ďalšou veľkou výhodou. Aj keď je dnes na trhu množstvo podobných výrobkov, určite sa oplatí siahnuť po tradičných vyzretých olomouckých tvarôžkoch. Mali by byť riadne vyzreté, teda v ich vnútri sa nenachádza žiadny biely nevyzretý tvaroh a pri pohľade do svetla sú matné a priehľadné.
Polovicu syrečkov nakrájame na drobno, druhú polovicu doporučujem nastrúhať na hrubom strúhadle, tatarák sa nám lepšie spojí. Avšak ak sa nám nechce špiniť ďalší riad, stačí syrečky na drobno nakrájať. Menšiu cibuľu nakrájame tiež na drobno a takisto aj mladú cibuľku alebo pažítku, podľa toho čo máme.
Pridáme najlepšie čerstvo podrvené alebo čerstvo pomleté čierne korenie a rascu, kto má rád môže si pridať štipľavú papriku alebo chilli papričku a premiešame.
Nezabudneme na lyžicu horčice, pridáme slnečnicový olej, pričom údaj 50 ml je orientačný, každému vyhovuje iná konzistencia, preto doporučujem olej pridávať postupne.
Nakoniec ak treba, posolíme.
Tvarôžkový alebo syrečkový tatarák s cibuľkou môžeme podávať hneď, no po dvoch hodinkách státia pri izbovej teplote bude lepší.
Chute sa zvýraznia, rozložia a pokrm sa spojí.
Podávame najlepšie na suchých hriankach, ktoré môžeme pocesnakovať. Avšak cesnak pomerne výrazne preráža a tak treba hrianky pocesnakovať len zľahka a vyskúšať hrianky aj bez cesnaku. Ako sa vraví, tisíc ľudí, tisíc chutí.