Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod
Ako sa pripravuje Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod? Recept je jednoduchý, rýchlo navarený a táto klasika behom chvíľky zasýti celú rodinu.
Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a nahrubo popučíme.
Sáčok fliačkov uvaríme v osolenej vode podľa návodu výrobcu a scedíme.
Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, pridáme zemiaky, cestoviny, čerstvo pomleté čierne korenie, osolíme a celú zmes dobre premiešame.
Ak chceme granadír "voňavejší", k smaženej cibuli pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a na záver 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou, obľúbené sú sterilizované uhorky.
Granadír je výbornou prílohou k pečenej klobáse.
Prísady
Postup
Ako sa pripravuje Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod? Recept je jednoduchý, rýchlo navarený a táto klasika behom chvíľky zasýti celú rodinu.
Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a nahrubo popučíme.
Sáčok fliačkov uvaríme v osolenej vode podľa návodu výrobcu a scedíme.
Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, pridáme zemiaky, cestoviny, čerstvo pomleté čierne korenie, osolíme a celú zmes dobre premiešame.
Ak chceme granadír "voňavejší", k smaženej cibuli pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a na záver 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou, obľúbené sú sterilizované uhorky.
Granadír je výbornou prílohou k pečenej klobáse.