Bravčový steak s volským okom



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Bravčový steak s volským okom

Čas na prípravu5 min.Doba varenia10 min.Celkový čas15 min.

Bravčový steak s volským okom

1

Na bravčový steak s volským okom budeme potrebovať asi 1 cm hrubé rezne z bravčového mäsa (krkovička, karé, stehno). Avšak môžme použiť aj hovädziu roštenku, hovädzie stehno svetlej farby z mladšieho hovädzieho alebo vykostené kuracie mäso.
Takže mäso naklepeme a po bokoch na viacerých miestach narežeme, aby sa nám pri pečení nekrútilo. Kuracie mäso neklepeme, ani nenarezávame.

Bravčové, hovädzie alebo kuracie rezne osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, posypeme medzi prstami drveným tymiánom a oregánom, posypeme sušeným cesnakom, ak nemáme, roztlačíme čerstvý. Mäso znesie pár kvapiek polievkového korenia.
Hovädzie mäso stačí osoliť a okoreniť mletým čiernym korením. Korenia dobre zatlačíme do mäsa.

Na väčšej panvici zahrejeme olej do ktorého pridáme lyžicu masti. Vložíme mäso a po cca pol minútke pečenia rozklepneme vedľa mäsa vajce. Pečieme spolu, mäso po pol minútach otáčame. Platí, že keď je hotové volské oko, je hotové aj mäso.

Mäso vyberieme na tanier a pokryjeme vajcom. Do výpeku vložíme chleba, spravíme nie moc prepečenú topeničku a ihneď podávame.
Horčica a kečup sú k tomuto jedlu osvedčené prílohy.

Pripravujeme vždy po jednej porcii, jedlo nesmie vychladnúť.

Prednosťou tohto jedla je okrem chuti rýchlosť prípravy. Pomerne často jedlo pripravujem môjmu 12 - ročnému športovcovi na doplnenie energie po zápase alebo tréningu. Obsahuje množstvo bielkovín na vývoj svalstva. Na rozdiel od iných jedál tu mám istotu, že na tanieri nezostane ani omrvinka a tiež malého nemusím dvadsať krát napomínať aby jedol.

Prísady

Postup

1

Na bravčový steak s volským okom budeme potrebovať asi 1 cm hrubé rezne z bravčového mäsa (krkovička, karé, stehno). Avšak môžme použiť aj hovädziu roštenku, hovädzie stehno svetlej farby z mladšieho hovädzieho alebo vykostené kuracie mäso.
Takže mäso naklepeme a po bokoch na viacerých miestach narežeme, aby sa nám pri pečení nekrútilo. Kuracie mäso neklepeme, ani nenarezávame.

Bravčové, hovädzie alebo kuracie rezne osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, posypeme medzi prstami drveným tymiánom a oregánom, posypeme sušeným cesnakom, ak nemáme, roztlačíme čerstvý. Mäso znesie pár kvapiek polievkového korenia.
Hovädzie mäso stačí osoliť a okoreniť mletým čiernym korením. Korenia dobre zatlačíme do mäsa.

Na väčšej panvici zahrejeme olej do ktorého pridáme lyžicu masti. Vložíme mäso a po cca pol minútke pečenia rozklepneme vedľa mäsa vajce. Pečieme spolu, mäso po pol minútach otáčame. Platí, že keď je hotové volské oko, je hotové aj mäso.

Mäso vyberieme na tanier a pokryjeme vajcom. Do výpeku vložíme chleba, spravíme nie moc prepečenú topeničku a ihneď podávame.
Horčica a kečup sú k tomuto jedlu osvedčené prílohy.

Pripravujeme vždy po jednej porcii, jedlo nesmie vychladnúť.

Prednosťou tohto jedla je okrem chuti rýchlosť prípravy. Pomerne často jedlo pripravujem môjmu 12 - ročnému športovcovi na doplnenie energie po zápase alebo tréningu. Obsahuje množstvo bielkovín na vývoj svalstva. Na rozdiel od iných jedál tu mám istotu, že na tanieri nezostane ani omrvinka a tiež malého nemusím dvadsať krát napomínať aby jedol.

Bravčový steak s volským okom