Čevapčiči alebo čevapi s hranolkami



AutorMartin
NáročnosťZačiatočník
ShareTweetSave
Čevapčiči alebo čevapi s hranolkami
Čas na prípravu10 min.Doba varenia10 min.Celkový čas20 min.

Čevapčiči alebo čevapi s hranolkami

 200 g hovädzie mäso
 200 g bravčové mäso
 200 g baranie mäso
 70 g cibuľa
 1 kávová lyžička mletej papriky
 mleté čierne korenie
 olej alebo bravčová masť
 soľ
 Ajvar, Pikant, horčica
1

Malé valčeky opečeného mäsa čevapčiči alebo čevapi s ajvarom a hranolkami pripravené zo zmesi mletého hovädzieho, bravčového a baranieho mäsa zmiešaného s ďalšími prísadami opečené na tuku. Čevapčiči sú krehké a šťavnaté, obložené plátkami čerstvej cibule a sterilizovaným ajvarom. Vôňa a chuť je typická pre opečenú mäsovú zmes, výrazné korenie a cibuľu.
Čevapčiči je známe jedlo balkánskej kuchyne.

Postup prípravy :
2

200 g hovädzieho, 200 g bravčového a 200 g baranieho mäsa pomelieme na jemno v mäsovom mlynčeku. Ak nemáme baranie mäso, nahradíme ho hovädzím.

3

1 cibuľu asi 70 - 80 g očistíme a nakrájame nadrobno alebo ju môžme pomlieť po častiach spolu s mäsom.

4

Pomleté mäso spolu s cibuľou okoreníme mletým čiernym korením, kávovou lyžičkou mletej papriky osolíme a dôkladne premiešame.
Z pripravenej zmesi formujeme menšie valčeky na 1 porciu 4 kusy.
Miesto formovania valčekov v ruke si môžme pomôcť nástavcom na párky alebo klobásy a valčeky vytvoriť pomocou mlynčeku.

5

Pripravené valčeky opekáme na panvici v rozohriatom tuku do zlata, pričom ich pri vyprážaní otáčame, aby boli opečené zo všetkých strán. Dbáme na to, aby sa príliš neprepiekli a zostali šťavnaté.

6

Opečené čevapčiči podávame s hranolkami alebo zemiakmi s maslom a petržlenom, obložené plátkami čerstvej cibule a ajvarom.
Ak nemáme ajvar, ako náhradu môžme použiť paprikový pikant alebo horčicu.

Recept na  "Pikant - sterilizovaná pasta z paprík".

Prísady

 200 g hovädzie mäso
 200 g bravčové mäso
 200 g baranie mäso
 70 g cibuľa
 1 kávová lyžička mletej papriky
 mleté čierne korenie
 olej alebo bravčová masť
 soľ
 Ajvar, Pikant, horčica

Postup

1

Malé valčeky opečeného mäsa čevapčiči alebo čevapi s ajvarom a hranolkami pripravené zo zmesi mletého hovädzieho, bravčového a baranieho mäsa zmiešaného s ďalšími prísadami opečené na tuku. Čevapčiči sú krehké a šťavnaté, obložené plátkami čerstvej cibule a sterilizovaným ajvarom. Vôňa a chuť je typická pre opečenú mäsovú zmes, výrazné korenie a cibuľu.
Čevapčiči je známe jedlo balkánskej kuchyne.

Postup prípravy :
2

200 g hovädzieho, 200 g bravčového a 200 g baranieho mäsa pomelieme na jemno v mäsovom mlynčeku. Ak nemáme baranie mäso, nahradíme ho hovädzím.

3

1 cibuľu asi 70 - 80 g očistíme a nakrájame nadrobno alebo ju môžme pomlieť po častiach spolu s mäsom.

4

Pomleté mäso spolu s cibuľou okoreníme mletým čiernym korením, kávovou lyžičkou mletej papriky osolíme a dôkladne premiešame.
Z pripravenej zmesi formujeme menšie valčeky na 1 porciu 4 kusy.
Miesto formovania valčekov v ruke si môžme pomôcť nástavcom na párky alebo klobásy a valčeky vytvoriť pomocou mlynčeku.

5

Pripravené valčeky opekáme na panvici v rozohriatom tuku do zlata, pričom ich pri vyprážaní otáčame, aby boli opečené zo všetkých strán. Dbáme na to, aby sa príliš neprepiekli a zostali šťavnaté.

6

Opečené čevapčiči podávame s hranolkami alebo zemiakmi s maslom a petržlenom, obložené plátkami čerstvej cibule a ajvarom.
Ak nemáme ajvar, ako náhradu môžme použiť paprikový pikant alebo horčicu.

Notes

Čevapčiči alebo čevapi s hranolkami