Cukinové placky s ovsenými vločkami
Ako pripravíme cukinové placky s ovsenými vločkami?
Väčšiu cukinu ošúpeme, mladú cukinu ošúpeme len na hrubo a nastrúhame na hrubšom strúhadle. V nádobe osolíme a pridáme ovsené vločky v pomere asi 2:1, teda 2 diely cukiny ku 1 dielu ovsených vločiek a dobre premiešeme najlepšie rukou. Nastrúhanú a posolenú cuketu s vločkami necháme postáť, občas premiešame a počkáme kým vsiakne uvoľnená voda.
Do zmesi podľa množstva pridáme 1 - 2 čerstvé vajcia, mleté čierne korenie, majorán, pretlačený cesnak a zamiešame. Pripravenú zmes vlievame pomocou kovovej naberačky na horúcu panvicu s olejom a formujeme menšie placky, ktoré vypražíme z oboch strán dozlata. Oleja nepotrebujeme veľa, stačí ho pridávať priebežne podľa potreby, asi jednu jednu polievkovú lyžicu na dávku.
Vysmažené placky vyberieme z panvice a položíme na papierovú kuchynskú utierku. Zvrchu taktiež prekryjeme utierkou a jemne zatlačíme, čím odstránime prebytočný tuk. Placky neukladáme na seba, zdusia sa a viac nebudú chumkavé. Ideálne je ich ihneď po vysmažení priebežne servírovať.
Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
Môžme pridať na pásiky nakrájanú šunkovú alebo diétnu salámu.
Do nastrúhanej zmesi môžme pridať pár na jemno nastrúhaných zemiakov.
Ak si predstavíte mdlé, polorozpadnuté, chuťovo nevýrazné a olejom nasiaknuté placky, tak toto nie sú oni.
Samozrejme, že dáky ten tuk tam je, tak ako je v každej placke, ale žlčníkový záchvat by ste dostať nemali. Ak si ako prílohu zvolíte poriadny "kopec" zeleniny, zdravo si pochutíte a ráno sa nemusíte báť postaviť na váhu.
Prísady
Postup
Ako pripravíme cukinové placky s ovsenými vločkami?
Väčšiu cukinu ošúpeme, mladú cukinu ošúpeme len na hrubo a nastrúhame na hrubšom strúhadle. V nádobe osolíme a pridáme ovsené vločky v pomere asi 2:1, teda 2 diely cukiny ku 1 dielu ovsených vločiek a dobre premiešeme najlepšie rukou. Nastrúhanú a posolenú cuketu s vločkami necháme postáť, občas premiešame a počkáme kým vsiakne uvoľnená voda.
Do zmesi podľa množstva pridáme 1 - 2 čerstvé vajcia, mleté čierne korenie, majorán, pretlačený cesnak a zamiešame. Pripravenú zmes vlievame pomocou kovovej naberačky na horúcu panvicu s olejom a formujeme menšie placky, ktoré vypražíme z oboch strán dozlata. Oleja nepotrebujeme veľa, stačí ho pridávať priebežne podľa potreby, asi jednu jednu polievkovú lyžicu na dávku.
Vysmažené placky vyberieme z panvice a položíme na papierovú kuchynskú utierku. Zvrchu taktiež prekryjeme utierkou a jemne zatlačíme, čím odstránime prebytočný tuk. Placky neukladáme na seba, zdusia sa a viac nebudú chumkavé. Ideálne je ich ihneď po vysmažení priebežne servírovať.
Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
Môžme pridať na pásiky nakrájanú šunkovú alebo diétnu salámu.
Do nastrúhanej zmesi môžme pridať pár na jemno nastrúhaných zemiakov.
Ak si predstavíte mdlé, polorozpadnuté, chuťovo nevýrazné a olejom nasiaknuté placky, tak toto nie sú oni.
Samozrejme, že dáky ten tuk tam je, tak ako je v každej placke, ale žlčníkový záchvat by ste dostať nemali. Ak si ako prílohu zvolíte poriadny "kopec" zeleniny, zdravo si pochutíte a ráno sa nemusíte báť postaviť na váhu.