Fazuľová kaša dolnostredská s ryžou



Reklama

AutorMartin
NáročnosťStredná

ShareTweetSave

Fazuľová kaša dolnostredská s ryžou

Celkový čas2 hod.

Fazuľová kaša dolnostredská s ryžou

1

Ako sa pripravuje fazuľová kaša dolnostredská s ryžou?

500 ml malej bielej fazule vysypeme na stôl skontrolujeme či neobsahuje kamienky alebo iné nečistoty a nezdravé fazuľky vyhodíme. Prebratú fazuľu preložíme do nádoby, zalejeme väčším množstvom vody a necháme do druhého dňa v chlade nabobtnať. Vodu zlejeme, dolejeme novú, pridáme 2-3 bobkové listy a fazuľu pomaly varíme do zmäknutia, takmer ju rozvaríme. Fazuľu varíme v neosolenej vode.

2

Vodu zlejeme na tri prsty nad fazuľu, osolíme a pridáme 250 ml v studenej vode opláchnutej ryže. Všetko spolu premiešame a pomaly uvaríme. Keď je ryža uvarená, postupne, za stáleho miešania pridávame hrubú krupicu, až nám kaša vytvára bubliny a zahustí sa.

3

Dôležité upozornenie! Fazuľová kaša sa nikdy neje čerstvo uvarená. Uvarenú ju preložíme najlepšie do nerezovej alebo umelohmotnej misy a necháme v chladničke alebo chladnej miestnosti do druhého dňa odležať.

4

Kašu opekáme najlepšie na teflónovej panvici s masťou, až sa nám do zlatova opeká, ako napríklad zemiaková placka, premiešame a pripekanie niekoľkokrát opakujeme. Čím viac "chrumkavých opekancov", tým je fazuľová kaša lepšia. Výborne chutí s oškvarkami, opraženou cibuľou, opraženou slaninkou, ku klobáskam, špekáčkam a iným údeninám. Avšak výborná je aj samotná bez mäsa, s pohárom studeného mlieka alebo kefíru. Ak z kaše vytvarujeme placičky, ktoré ugrilujeme na grile, vznikne nám veľmi zaujímavá príloha k mäsám na šťave.

Obec Dolná Streda

Prísady

Postup

1

Ako sa pripravuje fazuľová kaša dolnostredská s ryžou?

500 ml malej bielej fazule vysypeme na stôl skontrolujeme či neobsahuje kamienky alebo iné nečistoty a nezdravé fazuľky vyhodíme. Prebratú fazuľu preložíme do nádoby, zalejeme väčším množstvom vody a necháme do druhého dňa v chlade nabobtnať. Vodu zlejeme, dolejeme novú, pridáme 2-3 bobkové listy a fazuľu pomaly varíme do zmäknutia, takmer ju rozvaríme. Fazuľu varíme v neosolenej vode.

2

Vodu zlejeme na tri prsty nad fazuľu, osolíme a pridáme 250 ml v studenej vode opláchnutej ryže. Všetko spolu premiešame a pomaly uvaríme. Keď je ryža uvarená, postupne, za stáleho miešania pridávame hrubú krupicu, až nám kaša vytvára bubliny a zahustí sa.

3

Dôležité upozornenie! Fazuľová kaša sa nikdy neje čerstvo uvarená. Uvarenú ju preložíme najlepšie do nerezovej alebo umelohmotnej misy a necháme v chladničke alebo chladnej miestnosti do druhého dňa odležať.

4

Kašu opekáme najlepšie na teflónovej panvici s masťou, až sa nám do zlatova opeká, ako napríklad zemiaková placka, premiešame a pripekanie niekoľkokrát opakujeme. Čím viac "chrumkavých opekancov", tým je fazuľová kaša lepšia. Výborne chutí s oškvarkami, opraženou cibuľou, opraženou slaninkou, ku klobáskam, špekáčkam a iným údeninám. Avšak výborná je aj samotná bez mäsa, s pohárom studeného mlieka alebo kefíru. Ak z kaše vytvarujeme placičky, ktoré ugrilujeme na grile, vznikne nám veľmi zaujímavá príloha k mäsám na šťave.

Fazuľová kaša dolnostredská s ryžou