Granadír – Granadyr Marsch – Granadiersky pochod



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník
ShareTweetSave
Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod
Čas na prípravu20 min.Doba varenia30 min.Celkový čas50 min.

Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod

 1 kg zemiaky
 500 g sáčok fliačkov
 100 g obyčajná údená slanina
 1 polievková lyžica sladkej papriky
 2 cibule
 2 strúčiky cesnaku
 masť alebo olej
 mleté čierne korenie
 mletý kmín
 soľ
1

Ako sa pripravuje Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod? Recept je jednoduchý, rýchlo navarený a táto klasika behom chvíľky zasýti celú rodinu.

2

Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a nahrubo popučíme.

Sáčok fliačkov uvaríme v osolenej vode podľa návodu výrobcu a scedíme.

Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, pridáme zemiaky, cestoviny, čerstvo pomleté čierne korenie, osolíme a celú zmes dobre premiešame.

Ak chceme granadír "voňavejší", k smaženej cibuli pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a na záver 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.

Podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou, obľúbené sú sterilizované uhorky.
Granadír je výbornou prílohou k pečenej klobáse.

Prísady

 1 kg zemiaky
 500 g sáčok fliačkov
 100 g obyčajná údená slanina
 1 polievková lyžica sladkej papriky
 2 cibule
 2 strúčiky cesnaku
 masť alebo olej
 mleté čierne korenie
 mletý kmín
 soľ

Postup

1

Ako sa pripravuje Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod? Recept je jednoduchý, rýchlo navarený a táto klasika behom chvíľky zasýti celú rodinu.

2

Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a nahrubo popučíme.

Sáčok fliačkov uvaríme v osolenej vode podľa návodu výrobcu a scedíme.

Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, pridáme zemiaky, cestoviny, čerstvo pomleté čierne korenie, osolíme a celú zmes dobre premiešame.

Ak chceme granadír "voňavejší", k smaženej cibuli pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a na záver 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.

Podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou, obľúbené sú sterilizované uhorky.
Granadír je výbornou prílohou k pečenej klobáse.

Granadír – Granadyr Marsch – Granadiersky pochod