
Granadír - Granadyr Marsch - Granadiersky pochod
Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme a nahrubo popučíme.
Sáčok fliačkov uvaríme podľa návodu výrobcu a scedíme.
Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky a osolíme. Pridáme zemiaky, cestoviny a celé dobre premiešame.
Ak chceme granadír "voňavejší", do cibule pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Granadír podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou.
Prísady
Postup
Očistíme 1 kg zemiakov, ktoré nakrájame, uvaríme a nahrubo popučíme.
Sáčok fliačkov uvaríme podľa návodu výrobcu a scedíme.
Vo väčšom hrnci speníme na 3 lyžiciach masti alebo oleja 2-3 pokrájané cibule.
Pridáme lyžicu mletej červenej papriky a osolíme. Pridáme zemiaky, cestoviny a celé dobre premiešame.
Ak chceme granadír "voňavejší", do cibule pridáme na drobné kocky nakrájanú údenú slaninu, drvený kmín a 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Granadír podávame so sezónnym šalátom alebo sterilizovanou zeleninou.