Hviezdny špenátový šalát s avokádom a prosciuttom
Na "All star salad" alebo Špenátový šalát s avokádom a prosciuttom zo Sydney budeme potrebovať tieto suroviny:
Baby špenát, lolo rosso šalát, cherry paradajky, avokádo, sušenú šunku Prosciutto crudo, Goat cheese - kozí syr, morská soľ drvená, morská soľ hrubá, čierne korenie (najlepšie v mlynčeku na korenie), extra virgin olivový olej, ocot balsamico.
Do misky dáme umytý baby špenát, na drobnejšie natrhaný lolo rosso šalát a cherry rajčinky. Pridáme drvenú morskú soľ, korenie a premiešame.
Pridáme olivový olej, premiešame, balsamico, premiešame.
Ak pripravujeme jednu porciu šalátu, potrháme jeden plátok prosciutto crudo, pridame avocado a jemne zamiešame. Pri miešaní dávame pozor na to, aby sme nepolámali lístočky špenátu, poškodilo by to koncovému efektu.
Po dôkladnom premiešaní nakladáme na tanier, snažíme sa urobiť tvar pyramídy. Na vrch naaranžujeme jeden plátok sušenej šunky prosciutto crudo a pridáme lyžicu kozieho syra.
Na šalát nalejeme trošku olivového oleja, posypeme hrubou morskou soľou a namelieme čerstvé čierne korenie.
Podávame samostatne alebo s čerstvou bagetou.
Prísady
Postup
Na "All star salad" alebo Špenátový šalát s avokádom a prosciuttom zo Sydney budeme potrebovať tieto suroviny:
Baby špenát, lolo rosso šalát, cherry paradajky, avokádo, sušenú šunku Prosciutto crudo, Goat cheese - kozí syr, morská soľ drvená, morská soľ hrubá, čierne korenie (najlepšie v mlynčeku na korenie), extra virgin olivový olej, ocot balsamico.
Do misky dáme umytý baby špenát, na drobnejšie natrhaný lolo rosso šalát a cherry rajčinky. Pridáme drvenú morskú soľ, korenie a premiešame.
Pridáme olivový olej, premiešame, balsamico, premiešame.
Ak pripravujeme jednu porciu šalátu, potrháme jeden plátok prosciutto crudo, pridame avocado a jemne zamiešame. Pri miešaní dávame pozor na to, aby sme nepolámali lístočky špenátu, poškodilo by to koncovému efektu.
Po dôkladnom premiešaní nakladáme na tanier, snažíme sa urobiť tvar pyramídy. Na vrch naaranžujeme jeden plátok sušenej šunky prosciutto crudo a pridáme lyžicu kozieho syra.
Na šalát nalejeme trošku olivového oleja, posypeme hrubou morskou soľou a namelieme čerstvé čierne korenie.
Podávame samostatne alebo s čerstvou bagetou.