Kung pao - kurča s arašidovými orieškami
Kung pao – kurča s arašidovými orieškami pripravujeme z kuracieho alebo bravčového mäsa. Pretože tepelná úprava je veľmi krátka, všetky suroviny si dopredu pripravíme najlepšie do samostatných misiek.
250 g mäsa nakrájame na kocky veľké 1 až 1,5 cm. Ak použijeme bravčové mäso, doporučujem použiť karé. Nakrájané mäso osolíme, zasypeme lyžičkou solamylu, okoreníme mletým zázvorom, čiernym korením, 2 lyžičkami sójovej omáčky, pár kvapkami oleja, premiešame a necháme hodinku marinovať.
50-70 g arašidových orieškov zalejeme teplou vodou a necháme odstáť, máličko zmäknú. Nakrájame 3-4 chilli papričky na 0,5 cm plátky a 1 väčší strúčik cesnaku na tenučké plátky. Ak nemáme radi štipľavé, prípadne jedlo budú jesť aj deti, chilli papričky nahradíme čerstvou červenou paprikou.
V 100 ml vychladeného vývaru alebo bujónu rozmiešame lyžičku solamylu, štipku cukru a glutasoli, lyžicu sójovej omáčky a lyžicu ryžového vína (ak nemáme použijeme sladšie biele víno).
Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a mäso rýchlo, za stáleho miešania a oddeľovania od seba opečieme na prudkom ohni a vyberieme. Tu musíme dať pozor, ak mäso zbelie je hotové, trvá to naozaj krátko.
Rozpálime lyžicu oleja a papričky prudko opečieme. Pridáme cesnak, premiešame, pridáme mäso, scedené arašidy a pol minúty za stáleho miešania opekáme. Nakoniec pridáme premiešaný nálev, zaprášime mletým zázvorom a odstavíme.
Kung - pao by malo byť suchšie, traduje sa, že by nemalo mať takmer žiadnu šťavu. Podávame s ryžou alebo čínskymi ryžovými rezancami.
Prísady
Postup
Kung pao – kurča s arašidovými orieškami pripravujeme z kuracieho alebo bravčového mäsa. Pretože tepelná úprava je veľmi krátka, všetky suroviny si dopredu pripravíme najlepšie do samostatných misiek.
250 g mäsa nakrájame na kocky veľké 1 až 1,5 cm. Ak použijeme bravčové mäso, doporučujem použiť karé. Nakrájané mäso osolíme, zasypeme lyžičkou solamylu, okoreníme mletým zázvorom, čiernym korením, 2 lyžičkami sójovej omáčky, pár kvapkami oleja, premiešame a necháme hodinku marinovať.
50-70 g arašidových orieškov zalejeme teplou vodou a necháme odstáť, máličko zmäknú. Nakrájame 3-4 chilli papričky na 0,5 cm plátky a 1 väčší strúčik cesnaku na tenučké plátky. Ak nemáme radi štipľavé, prípadne jedlo budú jesť aj deti, chilli papričky nahradíme čerstvou červenou paprikou.
V 100 ml vychladeného vývaru alebo bujónu rozmiešame lyžičku solamylu, štipku cukru a glutasoli, lyžicu sójovej omáčky a lyžicu ryžového vína (ak nemáme použijeme sladšie biele víno).
Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a mäso rýchlo, za stáleho miešania a oddeľovania od seba opečieme na prudkom ohni a vyberieme. Tu musíme dať pozor, ak mäso zbelie je hotové, trvá to naozaj krátko.
Rozpálime lyžicu oleja a papričky prudko opečieme. Pridáme cesnak, premiešame, pridáme mäso, scedené arašidy a pol minúty za stáleho miešania opekáme. Nakoniec pridáme premiešaný nálev, zaprášime mletým zázvorom a odstavíme.
Kung - pao by malo byť suchšie, traduje sa, že by nemalo mať takmer žiadnu šťavu. Podávame s ryžou alebo čínskymi ryžovými rezancami.