Kurča na víne so šunkou a šampiňónmi - Belvedere
Kurča dobre umyjeme, rozdelíme na štyri časti, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Rozohrejeme 130 g masla a kurča v ňom opražíme z oboch strán do zlata. Kura vyberieme, do výpeku pridáme 20 g hladkej múky, popražíme, pridáme 200 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, krátko povaríme a precedíme.
Do šťavy vložíme kura, prilejeme 100 ml bieleho vína, 120 g kvalitnej šunky nakrájanej na rezance, 100 g húb nakrájaných na plátky a dusíme do mäkka. Porcie kuraťa podávame preliate omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Prílohy: ryža, opekané zemiaky, hranolky, zemiakové krokety...
Kurča umyjeme, rozdelíme na štyri časti a vykostíme. Tiež môžeme kúpiť vykostené prsia alebo stehná.
Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na 130 g masla do zlatova.
Mäso vyberieme, pridáme 20 g hladkej múky, popražíme, pridáme 100 ml bieleho vína, väčšiu konzervu krájaných šampiňónov aj so šťavou, 100 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, 150 g kvalitnej šunky a štipku tymianu. Chvíľku povaríme, do omáčky vložíme mäso a zakryté podusíme 10 minút. Ak treba, omáčku mierne zahustíme solamylom.
Porcie kuraťa podávame preliate omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Prílohy: ryža, opekané zemiaky, hranolky, zemiakové krokety...
Prísady
Postup
Kurča dobre umyjeme, rozdelíme na štyri časti, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Rozohrejeme 130 g masla a kurča v ňom opražíme z oboch strán do zlata. Kura vyberieme, do výpeku pridáme 20 g hladkej múky, popražíme, pridáme 200 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, krátko povaríme a precedíme.
Do šťavy vložíme kura, prilejeme 100 ml bieleho vína, 120 g kvalitnej šunky nakrájanej na rezance, 100 g húb nakrájaných na plátky a dusíme do mäkka. Porcie kuraťa podávame preliate omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Prílohy: ryža, opekané zemiaky, hranolky, zemiakové krokety...
Kurča umyjeme, rozdelíme na štyri časti a vykostíme. Tiež môžeme kúpiť vykostené prsia alebo stehná.
Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na 130 g masla do zlatova.
Mäso vyberieme, pridáme 20 g hladkej múky, popražíme, pridáme 100 ml bieleho vína, väčšiu konzervu krájaných šampiňónov aj so šťavou, 100 ml slepačieho vývaru alebo bujónu, 150 g kvalitnej šunky a štipku tymianu. Chvíľku povaríme, do omáčky vložíme mäso a zakryté podusíme 10 minút. Ak treba, omáčku mierne zahustíme solamylom.
Porcie kuraťa podávame preliate omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Prílohy: ryža, opekané zemiaky, hranolky, zemiakové krokety...