Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR



Reklama

AutorLuca
NáročnosťStredná

ShareTweetSave

Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR

Čas na prípravu15 min.Doba varenia30 min.Celkový čas45 min.

Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR

 1 balíček lístkového cesta
 400 g prerastenej slaniny
 3 vajcia
 250 ml šľahačkovej smotany
 200 ml mlieka
 2 balenia taveného syra
 200 g nivy alebo gorgonzoly
 200 g eidamu
 250 ml kyslej smotany
 petržlenová vňať na posypanie

1

Očarujúca, prekvapujúca plná chuť roztopených syrov a smotany na chrumkavom cestíčku, to je Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR.

2

Tortovú formu vymastíme, ak nie je teflónová, tak ju vysypeme hladkou múkou. Lístkové cesto vyvaľkáme, rozložíme do formy a popicháme vidličkou.

3

Slaninu nakrájame na plátky, upražíme a rozložíme na cesto.

4

V hlbšej panvici zohrejeme smotanu s mliekom, pridáme tavený syr a na kúsky nalámanú nivu alebo gorgonzolu. Varíme, až kým sa syry neroztopia a omáčka nezhustne.

5

Hmotu nalejeme na cesto a necháme minútu - dve ochladnúť.

6

Na syrovú hmotu rozložíme nastrúhaný eidam a navrch vylejeme kyslú smotanu zmiešanú s tromi vajíčkami.

7

Posypeme petržlenovou vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút.

Prísady

 1 balíček lístkového cesta
 400 g prerastenej slaniny
 3 vajcia
 250 ml šľahačkovej smotany
 200 ml mlieka
 2 balenia taveného syra
 200 g nivy alebo gorgonzoly
 200 g eidamu
 250 ml kyslej smotany
 petržlenová vňať na posypanie

Postup

1

Očarujúca, prekvapujúca plná chuť roztopených syrov a smotany na chrumkavom cestíčku, to je Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR.

2

Tortovú formu vymastíme, ak nie je teflónová, tak ju vysypeme hladkou múkou. Lístkové cesto vyvaľkáme, rozložíme do formy a popicháme vidličkou.

3

Slaninu nakrájame na plátky, upražíme a rozložíme na cesto.

4

V hlbšej panvici zohrejeme smotanu s mliekom, pridáme tavený syr a na kúsky nalámanú nivu alebo gorgonzolu. Varíme, až kým sa syry neroztopia a omáčka nezhustne.

5

Hmotu nalejeme na cesto a necháme minútu - dve ochladnúť.

6

Na syrovú hmotu rozložíme nastrúhaný eidam a navrch vylejeme kyslú smotanu zmiešanú s tromi vajíčkami.

7

Posypeme petržlenovou vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút.

Luckin francúzsky syrový koláč LOTOR