Mäso na čerstvých hríboch – hubárova odmena



Reklama

AutorMartin
NáročnosťStredná

ShareTweetSave

Mäso na čerstvých hríboch - hubárova odmena

Čas na prípravu15 min.Doba varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 15 min.

Mäso na čerstvých hríboch - hubárova odmena

1

Divina, hovädzie, bravčové, spolu s čerstvými hubami, vínom a zážitkami z ranného lesa je "Mäso na čerstvých hríboch – hubárova odmena" ozajstná delikatesa.

2 cibule očistíme a postrúhame, prípadne nakrájame čo najjemnejšie a usmažíme na troške tuku do zlatova. Pridáme 5 plátkov na prúžky pokrájanej údenej slaniny a krátko posmažíme, kým nebude priesvitná.

1 kg mäsa (hovädzie, bravčové, divina - môžeme aj kombinovať, 50% hovädzie, 50% divina) nakrájame na väčšie kúsky asi 2,5 x 2,5 cm. Mäso na prudkom ohni za stáleho premiešavania osmažíme na cibuľovom základe. Poprášime čajovou lyžičkou mletej červenej papriky, polievkovou lyžicou hladkej múky, premiešame a prilejeme 300 ml vína (lepšie je červené) a 200 ml vody.

Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletým novým korením, pridáme 1 bobkový list, štipku tymianu a 10 až 15 guličiek borievok najlepšie čerstvých a 1 -2 pomleté alebo podrvené klinčeky. Dusíme prikryté pokrievkou a keď nám začne mäknúť mäso, pridáme 500 g čerstvých hríbov. Ak nemáme čerstvé hríby použijeme hrsť sušených, vopred namočených v teplej vode. Dovaríme asi 20 minút a podľa potreby zahustíme lyžičkou kukuričného škrobu rozmiešaného v troške studenej vody.

Podávame so žemľovými knedlíkmi a brusnicami.
Skúste uvarené borievky (jalovce) z omáčky nevyberať, ale ich pri jedení rozhryznúť.

Prísady

Postup

1

Divina, hovädzie, bravčové, spolu s čerstvými hubami, vínom a zážitkami z ranného lesa je "Mäso na čerstvých hríboch – hubárova odmena" ozajstná delikatesa.

2 cibule očistíme a postrúhame, prípadne nakrájame čo najjemnejšie a usmažíme na troške tuku do zlatova. Pridáme 5 plátkov na prúžky pokrájanej údenej slaniny a krátko posmažíme, kým nebude priesvitná.

1 kg mäsa (hovädzie, bravčové, divina - môžeme aj kombinovať, 50% hovädzie, 50% divina) nakrájame na väčšie kúsky asi 2,5 x 2,5 cm. Mäso na prudkom ohni za stáleho premiešavania osmažíme na cibuľovom základe. Poprášime čajovou lyžičkou mletej červenej papriky, polievkovou lyžicou hladkej múky, premiešame a prilejeme 300 ml vína (lepšie je červené) a 200 ml vody.

Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletým novým korením, pridáme 1 bobkový list, štipku tymianu a 10 až 15 guličiek borievok najlepšie čerstvých a 1 -2 pomleté alebo podrvené klinčeky. Dusíme prikryté pokrievkou a keď nám začne mäknúť mäso, pridáme 500 g čerstvých hríbov. Ak nemáme čerstvé hríby použijeme hrsť sušených, vopred namočených v teplej vode. Dovaríme asi 20 minút a podľa potreby zahustíme lyžičkou kukuričného škrobu rozmiešaného v troške studenej vody.

Podávame so žemľovými knedlíkmi a brusnicami.
Skúste uvarené borievky (jalovce) z omáčky nevyberať, ale ich pri jedení rozhryznúť.

Mäso na čerstvých hríboch – hubárova odmena