Mletý rezeň so syrom - vyprážaný
Ako pripravíme vyprážaný mletý rezeň so syrom?
Umyté mäso osušíme a pomelieme na mlynčeku na mäso strednou šajbou číslo 8, to je tá, ktorá sa spravidla dodáva k mlynčeku v základnom balení. Do mäsa pridáme kúsky klasického masla a na hrubom strúhadle nastrúhame tvrdý syr podľa vlastnej chuti. Môžme použiť aj viac druhov syru naraz.
Pridáme čerstvú strúhanku, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou bieleho korenia, prípadne štipkou strúhaného muškátového oriešku, pridáme nasekaný petržlen alebo pažítku. Ak chceme mať pokrm viac aromatický s výraznejšou chuťou, pridáme 1-2 strúžiky prelisovaného cesnaku a pridáme v ruke podrvené oregano a tymian. Ale pozor, s mierou.
Zo zamiešanej zmesi tvarujeme guľky, ktoré zatlačíme na mokrej doske, čím dostaneme placky. Nemali by byť hrubé, aby sa nám pri smažení prepiekli. Placky, guľky alebo valčeky môžme vložiť do strúhanky a obaliť (na obrázku), prípadne obaliť v múke, v cestíčku a vysmažiť alebo ich môžme vysmážať na miernom ohni priamo bez obalu na prírodno.
Ako príloha sú vhodné varené zemiaky s maslom, opekané zemiaky, hranolky alebo zemiakové pyré. Ak sme na tom dobre so žlčníkom, tatárska omáčka s lyžičkou pikantu nič nepokazí. :o)
A toto je tá najväčšia výhoda mletého mäsa. Dá sa dochutiť množstvom ingrediencií. Môžme pridať podusené a pokrájané huby, kápiu, olivy, nakrájané sterilizované uhorky, strúhané oriešky, môžme ho namnožiť v bujóne namočeným mletým sójovým mäsom.
Prísady
Postup
Ako pripravíme vyprážaný mletý rezeň so syrom?
Umyté mäso osušíme a pomelieme na mlynčeku na mäso strednou šajbou číslo 8, to je tá, ktorá sa spravidla dodáva k mlynčeku v základnom balení. Do mäsa pridáme kúsky klasického masla a na hrubom strúhadle nastrúhame tvrdý syr podľa vlastnej chuti. Môžme použiť aj viac druhov syru naraz.
Pridáme čerstvú strúhanku, osolíme, okoreníme čiernym korením a štipkou bieleho korenia, prípadne štipkou strúhaného muškátového oriešku, pridáme nasekaný petržlen alebo pažítku. Ak chceme mať pokrm viac aromatický s výraznejšou chuťou, pridáme 1-2 strúžiky prelisovaného cesnaku a pridáme v ruke podrvené oregano a tymian. Ale pozor, s mierou.
Zo zamiešanej zmesi tvarujeme guľky, ktoré zatlačíme na mokrej doske, čím dostaneme placky. Nemali by byť hrubé, aby sa nám pri smažení prepiekli. Placky, guľky alebo valčeky môžme vložiť do strúhanky a obaliť (na obrázku), prípadne obaliť v múke, v cestíčku a vysmažiť alebo ich môžme vysmážať na miernom ohni priamo bez obalu na prírodno.
Ako príloha sú vhodné varené zemiaky s maslom, opekané zemiaky, hranolky alebo zemiakové pyré. Ak sme na tom dobre so žlčníkom, tatárska omáčka s lyžičkou pikantu nič nepokazí. :o)
A toto je tá najväčšia výhoda mletého mäsa. Dá sa dochutiť množstvom ingrediencií. Môžme pridať podusené a pokrájané huby, kápiu, olivy, nakrájané sterilizované uhorky, strúhané oriešky, môžme ho namnožiť v bujóne namočeným mletým sójovým mäsom.