Morčacie stehno na hríboch a víne



AutorMartin
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Morčacie stehno na hríboch a víne
Čas na prípravu10 min.Doba varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 10 min.

Morčacie stehno na hríboch a víne

1

Morčacie stehno na hríboch a víne je veľmi jednoduchý recept z kategórie za málo peňazí veľa muziky. S kvalitnou prílohou prekvapí skvelou chuťou.

Dno pekáča alebo jenskej misy potrieme maslom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, 2-3 plátky nakrájanej údenej slaniny, 1 mrkvu nakrájanú alebo postrúhanú na jemno. Pridáme za hrsť sušených húb, alebo sušenej hubovej drte. Ak použijeme čerstvé huby, budú to 2 hrste alebo cca 100 g na jedno stehno. Pridáme po 5-7 guličiek celého čierneho korenia, nového korenia a jalovca. Podľa chuti môžme pridať vetvičku tymiánu a rozmarínu.

2

Na tento základ položíme 3-4 umyté a posolené stehná, podlejeme 300 ml vývaru, pridáme pár strekov worcesterskej omáčky. Prikryté alobalom lesklou stranou k mäsu pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Stehná v šťave otočíme a zakryté pečieme ďalších 30 minút do mäkka. Keď je mäso mäkké stehná vyberieme a vytiahnutím kosti s úponmi stehná vykostíme.

3

Omáčku môžme rozmixovať ponorným mixérom, a je na nás, či guličky korenia odstránime alebo nie. Omáčku zahustíme a zjemníme kúskom masla alebo škrobom rozmiešaným v malom množstve studenej vody a dochutíme ak treba.

4

Prílohu si zvolíme podľa vlastnej chuti. Morčacie stehno na hríboch podávame s prílohami od zemiakových kroketiek, cez hranolky, zemiaky, ryžu, tarhoňu, viedenské knedlíky až po kupované knedle sa k stehnám na hríboch hodí všetko.

Prísady

Postup

1

Morčacie stehno na hríboch a víne je veľmi jednoduchý recept z kategórie za málo peňazí veľa muziky. S kvalitnou prílohou prekvapí skvelou chuťou.

Dno pekáča alebo jenskej misy potrieme maslom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, 2-3 plátky nakrájanej údenej slaniny, 1 mrkvu nakrájanú alebo postrúhanú na jemno. Pridáme za hrsť sušených húb, alebo sušenej hubovej drte. Ak použijeme čerstvé huby, budú to 2 hrste alebo cca 100 g na jedno stehno. Pridáme po 5-7 guličiek celého čierneho korenia, nového korenia a jalovca. Podľa chuti môžme pridať vetvičku tymiánu a rozmarínu.

2

Na tento základ položíme 3-4 umyté a posolené stehná, podlejeme 300 ml vývaru, pridáme pár strekov worcesterskej omáčky. Prikryté alobalom lesklou stranou k mäsu pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Stehná v šťave otočíme a zakryté pečieme ďalších 30 minút do mäkka. Keď je mäso mäkké stehná vyberieme a vytiahnutím kosti s úponmi stehná vykostíme.

3

Omáčku môžme rozmixovať ponorným mixérom, a je na nás, či guličky korenia odstránime alebo nie. Omáčku zahustíme a zjemníme kúskom masla alebo škrobom rozmiešaným v malom množstve studenej vody a dochutíme ak treba.

4

Prílohu si zvolíme podľa vlastnej chuti. Morčacie stehno na hríboch podávame s prílohami od zemiakových kroketiek, cez hranolky, zemiaky, ryžu, tarhoňu, viedenské knedlíky až po kupované knedle sa k stehnám na hríboch hodí všetko.

Morčacie stehno na hríboch a víne