Paradajková kapusta s údeninou – Zelíčko



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Paradajková kapusta s údeninou - Zelíčko

Čas na prípravu10 min.Doba varenia20 min.Celkový čas30 min.

Paradajková kapusta s údeninou - Zelíčko

 1 kg biela kapusta
 0,50 kg točenej salámy, kabanos
 1 väčšia cibuľa
 1 veľký paradajkový pretlak
 čierne korenie
 kečup
 kukuričný škrob
 olej
 cukor
 soľ

1

Paradajková kapusta s údeninou - Zelíčko, je nakrájaná biela kapusta dusená v paradajkovej omáčke s nakrájanou údeninou. Eintopf, teda pokrm z jedného hrnca je primerane zahustený, sýty, ľahko pikantný, má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín a korenín.

Postup prípravy je jednoduchý. Jednu väčšiu cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a na 2 - 3 polievkových lyžiciach slnečnicového oleja ju opražíme vo väčšom hrnci do sklovita.

2

Pridáme peknú, tvrdú hlávku asi 1 - 1,5 kg kapusty nakrájanú na rezance, podlejeme vývarom alebo vodou, mierne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme bobkový list a podusíme. Po chvíli pridáme veľký 150 - 200 ml paradajkový pretlak alebo 400 - 600 ml paradajkovej šťavy a trochu kečupu. Ak varíme pre deti, môžme pridať 1 - 2 čajové lyžičky cukru.

3

Za občasného premiešavania kapustu dusíme, až kým nezmäkne. Točenú salámu, obyčajné párky prípadne špekáčky ošúpeme a nakrájame, pridáme do kapusty a spolu povaríme. Nakoniec pokrm primerane zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v studenej vode, alebo poprášime hladkou múkou, premiešame a povaríme 5 - 10 minút aby sa múka uvarila.

4

Paradajková kapusta je výborná aj ako príloha k pečenej alebo vyprážanej fašírke, avšak v tomto prípade vynecháme údeninu. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi s maslom a petržlenom..

Prísady

 1 kg biela kapusta
 0,50 kg točenej salámy, kabanos
 1 väčšia cibuľa
 1 veľký paradajkový pretlak
 čierne korenie
 kečup
 kukuričný škrob
 olej
 cukor
 soľ

Postup

1

Paradajková kapusta s údeninou - Zelíčko, je nakrájaná biela kapusta dusená v paradajkovej omáčke s nakrájanou údeninou. Eintopf, teda pokrm z jedného hrnca je primerane zahustený, sýty, ľahko pikantný, má charakteristickú chuť a vôňu použitých surovín a korenín.

Postup prípravy je jednoduchý. Jednu väčšiu cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a na 2 - 3 polievkových lyžiciach slnečnicového oleja ju opražíme vo väčšom hrnci do sklovita.

2

Pridáme peknú, tvrdú hlávku asi 1 - 1,5 kg kapusty nakrájanú na rezance, podlejeme vývarom alebo vodou, mierne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme bobkový list a podusíme. Po chvíli pridáme veľký 150 - 200 ml paradajkový pretlak alebo 400 - 600 ml paradajkovej šťavy a trochu kečupu. Ak varíme pre deti, môžme pridať 1 - 2 čajové lyžičky cukru.

3

Za občasného premiešavania kapustu dusíme, až kým nezmäkne. Točenú salámu, obyčajné párky prípadne špekáčky ošúpeme a nakrájame, pridáme do kapusty a spolu povaríme. Nakoniec pokrm primerane zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v studenej vode, alebo poprášime hladkou múkou, premiešame a povaríme 5 - 10 minút aby sa múka uvarila.

4

Paradajková kapusta je výborná aj ako príloha k pečenej alebo vyprážanej fašírke, avšak v tomto prípade vynecháme údeninu. Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi s maslom a petržlenom..

Paradajková kapusta s údeninou – Zelíčko