Párok s fazuľou v paradajkovej omáčke



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Párok s fazuľou v paradajkovej omáčke

Čas na prípravu5 min.Doba varenia10 min.Celkový čas15 min.

Párok s fazuľou v paradajkovej omáčke

1

Ako pripravíme párok s fazuľou v paradajkovej omáčke?

Máme dve možnosti. Buď si kúpime fazuľu v konzerve alebo si ju uvaríme zo suchej fazule. Suchú, najlepšie bielu fazuľu preberieme, namočíme do studenej vody a necháme 12 hodín odstáť. Vodu z fazule zlejeme.

2

V hrnci speníme na polievkovej lyžici oleja nadrobno nakrájanú cibuľku, vložíme fazuľu, pridáme bobkový list, mleté čierne korenie, zalejeme vodou tak na palec nad fazuľu a varíme na miernom ohni. Keď je fazuľa na polovicu uvarená, pridáme 1-2 paradajkové pretlaky, majoránku, roztlačený cesnak, tymian a fazuľu dovaríme. Na konci varenia osolíme, pridáme na väčšie kúsky nakrájané párky a ak treba zahustíme zátrepkou z hladkej múky a kukuričného škrobu.

3

Ak použijeme fazuľu z konzervy, varenie je záležitosťou niekoľkých minút. Takže fazuľu vložíme do hrnca a rozriedime pridaním menšieho množstva vody. Pridáme mleté čierne korenie, roztlačený cesnak, tymian, majoránku, môžme pridať malý paradajkový pretlak alebo trochu kečupu, nakrájané párky a povaríme. Pri tomto spôsobe môžme pre spestrenie pridať aj nakrájanú papriku, chilli papričku alebo baraní roh. Pár strekov polievkového korenia neublíži.
Krátko povaríme a podávame s čerstvým chlebom, chrumkavým slaným pečivom alebo s teplými hriankami.

4

V obchodoch sa už desaťročia stretávame s konzervou "Trenčiansky párok s fazuľou", ktorú sme ako deti milovali a nesmela chýbať na žiadnej stanovačke. Má špecifickú chuť, ktorá sa doma nedá dosiahnuť, pretože vzniká dlhým naložením párku v konzerve.

Prísady

Postup

1

Ako pripravíme párok s fazuľou v paradajkovej omáčke?

Máme dve možnosti. Buď si kúpime fazuľu v konzerve alebo si ju uvaríme zo suchej fazule. Suchú, najlepšie bielu fazuľu preberieme, namočíme do studenej vody a necháme 12 hodín odstáť. Vodu z fazule zlejeme.

2

V hrnci speníme na polievkovej lyžici oleja nadrobno nakrájanú cibuľku, vložíme fazuľu, pridáme bobkový list, mleté čierne korenie, zalejeme vodou tak na palec nad fazuľu a varíme na miernom ohni. Keď je fazuľa na polovicu uvarená, pridáme 1-2 paradajkové pretlaky, majoránku, roztlačený cesnak, tymian a fazuľu dovaríme. Na konci varenia osolíme, pridáme na väčšie kúsky nakrájané párky a ak treba zahustíme zátrepkou z hladkej múky a kukuričného škrobu.

3

Ak použijeme fazuľu z konzervy, varenie je záležitosťou niekoľkých minút. Takže fazuľu vložíme do hrnca a rozriedime pridaním menšieho množstva vody. Pridáme mleté čierne korenie, roztlačený cesnak, tymian, majoránku, môžme pridať malý paradajkový pretlak alebo trochu kečupu, nakrájané párky a povaríme. Pri tomto spôsobe môžme pre spestrenie pridať aj nakrájanú papriku, chilli papričku alebo baraní roh. Pár strekov polievkového korenia neublíži.
Krátko povaríme a podávame s čerstvým chlebom, chrumkavým slaným pečivom alebo s teplými hriankami.

4

V obchodoch sa už desaťročia stretávame s konzervou "Trenčiansky párok s fazuľou", ktorú sme ako deti milovali a nesmela chýbať na žiadnej stanovačke. Má špecifickú chuť, ktorá sa doma nedá dosiahnuť, pretože vzniká dlhým naložením párku v konzerve.

Párok s fazuľou v paradajkovej omáčke