Plnená paprika v paradajkovej omáčke



Reklama

AutorMartin

ShareTweetSave

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Čas na prípravu15 min.Doba varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 15 min.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

1

Jedným z tradičných jedál našich kuchýň je aj plnená paprika v paradajkovej omáčke.

Prvú si uvaríme ryžu, môže byť uvarená nie úplne do mäkka. Keď vychladne tak aby sa s ňou dalo pracovať, zmiešame uvarenú ryžu s pomletým chudým bravčovým mäsom, najlepšie z bravčového pliecka v pomere 1:1. Časť mäsa môžme nahradiť sójovým granulátom, pre zmenu je tiež možné pridať kúsok obyčajného pomletého párku alebo slovenskej salámy.

Pridáme soľ, čierne korenie, majorán, oregano, vajíčko a trošku hladkej múky. Z paprík odstránime jaderník, papriky vypláchneme vodou, hrubou ihlou prepichneme špičku, prípadne špičku odrežeme, aby pri plnení mohol uniknúť vzduch a naplníme pripravenou zmesou.
Ak máme radi aj guľky, odložíme si časť zmesi bokom.

Vo väčšom hrnci na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme 3 - 4 lyžice hladkej múky a popražíme. Ak sa nám vytvorili hrudky, zalejeme studenou vodou necháme asi 5 minút odstáť a rozmiešame.

Pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkový džús, ak máme sterilizované paradajky, 2 - 3 bobkové lístky, 5 guličiek nového korenia, mleté čierne korenie, 4 - 5 klinčekov, osolíme, pridáme cukor, oregáno, štipku majoránky, vetvičku ligurčeku a pár strekov polievkového korenia.

Do omáčky vložíme naplnené papriky a nakoniec nie veľké guličky zo zmesi mäsa ktorú sme si odložili. Povaríme na miernom ohni nie dlho, kým papriky nezmäknú, najviac 45 minút aby sa nám guličky nerozpadli. Miešame opatrne.

Podávame s čerstvým chlebom, parenou knedľou alebo s varenými zemiakmi.

 

Pestujete zeleninu? Tu nájdete pevné špirálové opory k paprikám a paradajkám.

 

Prísady

Postup

1

Jedným z tradičných jedál našich kuchýň je aj plnená paprika v paradajkovej omáčke.

Prvú si uvaríme ryžu, môže byť uvarená nie úplne do mäkka. Keď vychladne tak aby sa s ňou dalo pracovať, zmiešame uvarenú ryžu s pomletým chudým bravčovým mäsom, najlepšie z bravčového pliecka v pomere 1:1. Časť mäsa môžme nahradiť sójovým granulátom, pre zmenu je tiež možné pridať kúsok obyčajného pomletého párku alebo slovenskej salámy.

Pridáme soľ, čierne korenie, majorán, oregano, vajíčko a trošku hladkej múky. Z paprík odstránime jaderník, papriky vypláchneme vodou, hrubou ihlou prepichneme špičku, prípadne špičku odrežeme, aby pri plnení mohol uniknúť vzduch a naplníme pripravenou zmesou.
Ak máme radi aj guľky, odložíme si časť zmesi bokom.

Vo väčšom hrnci na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme 3 - 4 lyžice hladkej múky a popražíme. Ak sa nám vytvorili hrudky, zalejeme studenou vodou necháme asi 5 minút odstáť a rozmiešame.

Pridáme paradajkový pretlak alebo paradajkový džús, ak máme sterilizované paradajky, 2 - 3 bobkové lístky, 5 guličiek nového korenia, mleté čierne korenie, 4 - 5 klinčekov, osolíme, pridáme cukor, oregáno, štipku majoránky, vetvičku ligurčeku a pár strekov polievkového korenia.

Do omáčky vložíme naplnené papriky a nakoniec nie veľké guličky zo zmesi mäsa ktorú sme si odložili. Povaríme na miernom ohni nie dlho, kým papriky nezmäknú, najviac 45 minút aby sa nám guličky nerozpadli. Miešame opatrne.

Podávame s čerstvým chlebom, parenou knedľou alebo s varenými zemiakmi.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke