
Ratatouille - letná zelenina na víne s bylinkami
Ako sa pripravuje Ratatouille - letná zelenina na víne s bylinkami?
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme rovnaké množstvá pokrájaných tekvičiek alebo cukín, papriky, ošúpané paradajky a baklažány.
Zalejeme červeným vínom, pridáme šalviu, rozmarín a tymián.
Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a necháme dusiť do zmäknutia zeleniny, asi 45 minút.
Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi.
Po 15 minútach varenia preložíme do pekáča a zapekáme v trúbe na 180 stupňoch asi 1 hodinu.
Prísady
Postup
Ako sa pripravuje Ratatouille - letná zelenina na víne s bylinkami?
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme rovnaké množstvá pokrájaných tekvičiek alebo cukín, papriky, ošúpané paradajky a baklažány.
Zalejeme červeným vínom, pridáme šalviu, rozmarín a tymián.
Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a necháme dusiť do zmäknutia zeleniny, asi 45 minút.
Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi.
Po 15 minútach varenia preložíme do pekáča a zapekáme v trúbe na 180 stupňoch asi 1 hodinu.