Ryba zapečená s voňavým korením



AutorMartin
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Ryba zapečená s voňavým korením
Čas na prípravu10 min.Doba varenia30 min.Celkový čas40 min.

Ryba zapečená s voňavým korením

1

Rybie filety, rybie filé, porciovanú alebo prepolenú rybu dobre opláchneme a osušíme. Zľahka nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v dvoch polievkových lyžiciach hladkej múky zmiešanej s jednou kopcovou čajovou lyžičkou korenia.

Korenie pripravíme takto:
Do mažiaru pridáme v rovnakých dieloch tieto ingrediencie. Fenikel, aníz, koriander, celé biele korenie, horčičné semienko, chilli papričku, sušený petržlen a sušený ligurček alebo zeler. Krátko nahrubo podrvíme a pridáme hrubozrnnú najlepšie morskú soľ. Ak pridáme štipku kyseliny citrónovej, môžme zmes použiť aj vonku v prírode na rybačke, kde nebudeme mať poruke citrón.

Rybu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry v maslom vymastenom pekáči 15-30 minút podľa veľkosti pri 180 stupňoch. Alobal odstránime, potrieme olejom a rybku dopečieme dozlata. Recept môžeme využiť aj na grilovačke, pričom morskú rybu potierame olivovým olejom, sladkovodnú neochuteným repkovým, prípadne slnečnicovým olejom.

Výborná príloha je sterilizovaná cvikla, obsahuje fenikel a aníz, pokrm vhodne dopĺňa.

Prísady

Postup

1

Rybie filety, rybie filé, porciovanú alebo prepolenú rybu dobre opláchneme a osušíme. Zľahka nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v dvoch polievkových lyžiciach hladkej múky zmiešanej s jednou kopcovou čajovou lyžičkou korenia.

Korenie pripravíme takto:
Do mažiaru pridáme v rovnakých dieloch tieto ingrediencie. Fenikel, aníz, koriander, celé biele korenie, horčičné semienko, chilli papričku, sušený petržlen a sušený ligurček alebo zeler. Krátko nahrubo podrvíme a pridáme hrubozrnnú najlepšie morskú soľ. Ak pridáme štipku kyseliny citrónovej, môžme zmes použiť aj vonku v prírode na rybačke, kde nebudeme mať poruke citrón.

Rybu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry v maslom vymastenom pekáči 15-30 minút podľa veľkosti pri 180 stupňoch. Alobal odstránime, potrieme olejom a rybku dopečieme dozlata. Recept môžeme využiť aj na grilovačke, pričom morskú rybu potierame olivovým olejom, sladkovodnú neochuteným repkovým, prípadne slnečnicovým olejom.

Výborná príloha je sterilizovaná cvikla, obsahuje fenikel a aníz, pokrm vhodne dopĺňa.

Ryba zapečená s voňavým korením