Špenátový pretlak z čerstvého špenátu



AutorMartin
NáročnosťZačiatočník
ShareTweetSave
Špenátový pretlak z čerstvého špenátu
Celkový čas15 min.

Špenátový pretlak z čerstvého špenátu

1

Ako pripravíme špenátový pretlak z čerstvého špenátu?

2

Zdravé listy čerstvého špenátu umyjeme v dvoch - troch vodách a necháme odkvapkať.

3

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu s troškou soli a troškou kyseliny citrónovej, aby nám špenát pri varení nestrácal farbu. Vo vriacej vode špenát po častiach obvárame tak do 2 minút na dávku. Obarený špenát vyberáme sitkom a necháme odkvapkať.

4

Keď trochu vychladne, mixujeme radšej väčšie množstvo naraz v mixéri alebo použijeme ponorný mixér. Ak cítime, že hmota je veľmi hustá, môžme pridať pár lyžíc prevarenej vody.

5

Špenátový pretlak môžme aj zamraziť. Zmes nalejeme do misiek, necháme úplne vychladnúť, uzatvorime a zamrazíme.

Kategória

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

Postup

1

Ako pripravíme špenátový pretlak z čerstvého špenátu?

2

Zdravé listy čerstvého špenátu umyjeme v dvoch - troch vodách a necháme odkvapkať.

3

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu s troškou soli a troškou kyseliny citrónovej, aby nám špenát pri varení nestrácal farbu. Vo vriacej vode špenát po častiach obvárame tak do 2 minút na dávku. Obarený špenát vyberáme sitkom a necháme odkvapkať.

4

Keď trochu vychladne, mixujeme radšej väčšie množstvo naraz v mixéri alebo použijeme ponorný mixér. Ak cítime, že hmota je veľmi hustá, môžme pridať pár lyžíc prevarenej vody.

5

Špenátový pretlak môžme aj zamraziť. Zmes nalejeme do misiek, necháme úplne vychladnúť, uzatvorime a zamrazíme.

Špenátový pretlak z čerstvého špenátu