Špenátový pretlak z čerstvého špenátu
Ako pripravíme špenátový pretlak z čerstvého špenátu?
Zdravé listy čerstvého špenátu umyjeme v dvoch - troch vodách a necháme odkvapkať.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu s troškou soli a troškou kyseliny citrónovej, aby nám špenát pri varení nestrácal farbu. Vo vriacej vode špenát po častiach obvárame tak do 2 minút na dávku. Obarený špenát vyberáme sitkom a necháme odkvapkať.
Keď trochu vychladne, mixujeme radšej väčšie množstvo naraz v mixéri alebo použijeme ponorný mixér. Ak cítime, že hmota je veľmi hustá, môžme pridať pár lyžíc prevarenej vody.
Špenátový pretlak môžme aj zamraziť. Zmes nalejeme do misiek, necháme úplne vychladnúť, uzatvorime a zamrazíme.
Prísady
Postup
Ako pripravíme špenátový pretlak z čerstvého špenátu?
Zdravé listy čerstvého špenátu umyjeme v dvoch - troch vodách a necháme odkvapkať.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu s troškou soli a troškou kyseliny citrónovej, aby nám špenát pri varení nestrácal farbu. Vo vriacej vode špenát po častiach obvárame tak do 2 minút na dávku. Obarený špenát vyberáme sitkom a necháme odkvapkať.
Keď trochu vychladne, mixujeme radšej väčšie množstvo naraz v mixéri alebo použijeme ponorný mixér. Ak cítime, že hmota je veľmi hustá, môžme pridať pár lyžíc prevarenej vody.
Špenátový pretlak môžme aj zamraziť. Zmes nalejeme do misiek, necháme úplne vychladnúť, uzatvorime a zamrazíme.