Sterilizované kvasáky – kvasené uhorky



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Sterilizované kvasáky - kvasené uhorky

Čas na prípravu5 min.Doba varenia20 min.Celkový čas25 min.

Sterilizované kvasáky - kvasené uhorky

1

Ako si jednoducho pripravíme sterilizované kvasáky - kvasené uhorky?

Na sterilizovanie nepoužijeme úplne prekvasené alebo mäkké uhorky. Takže nie úplne vykvasené kvasáky opláchneme aby sme odstránili prípadnú bielu pleseň a naložíme ich do čistých, horúcou vodou vyumývaných 0,7 litrových zaváracích pohárov.

Uhorky zalejeme pôvodným nálevom z kvasákov asi jeden centimeter pod okraj poháru a uzatvorime viečkom. Ak je nálev veľmi slaný, rozriedime ho vodou. Mal by byť viac kyslý ako slaný. Vo veľmi slanom náleve sa nám uhorky presolia a nebudú chutné. Ak chceme aby boli uhorky pikantné, môžme k nim priložiť prepichnutú feferónku, chilli papričku alebo prepichnutý baraní roh.

Naplnené poháre vložíme do zaváracieho hrnca, zalejeme vodou a zahrievame do 72 stupňov Celzia. Po dosiahnutí požadovanej teploty ju udržujeme na 72 stupňoch po dobu 20 minút.

Po uplynutí času sterilizácie poháre vyberieme a necháme v chlade samovoľne vychladnúť alebo ich ochladíme studenou vodou. Uhorky sa snažíme skonzumovať čo najskôr, do 6 mesiacov, časom mäknú. Sterilizované kvasené uhorky skladujeme v chladnej miestnosti.

Kategória

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

Postup

1

Ako si jednoducho pripravíme sterilizované kvasáky - kvasené uhorky?

Na sterilizovanie nepoužijeme úplne prekvasené alebo mäkké uhorky. Takže nie úplne vykvasené kvasáky opláchneme aby sme odstránili prípadnú bielu pleseň a naložíme ich do čistých, horúcou vodou vyumývaných 0,7 litrových zaváracích pohárov.

Uhorky zalejeme pôvodným nálevom z kvasákov asi jeden centimeter pod okraj poháru a uzatvorime viečkom. Ak je nálev veľmi slaný, rozriedime ho vodou. Mal by byť viac kyslý ako slaný. Vo veľmi slanom náleve sa nám uhorky presolia a nebudú chutné. Ak chceme aby boli uhorky pikantné, môžme k nim priložiť prepichnutú feferónku, chilli papričku alebo prepichnutý baraní roh.

Naplnené poháre vložíme do zaváracieho hrnca, zalejeme vodou a zahrievame do 72 stupňov Celzia. Po dosiahnutí požadovanej teploty ju udržujeme na 72 stupňoch po dobu 20 minút.

Po uplynutí času sterilizácie poháre vyberieme a necháme v chlade samovoľne vychladnúť alebo ich ochladíme studenou vodou. Uhorky sa snažíme skonzumovať čo najskôr, do 6 mesiacov, časom mäknú. Sterilizované kvasené uhorky skladujeme v chladnej miestnosti.

Sterilizované kvasáky – kvasené uhorky