Sušené jadierka tekvicové – dyňové



Reklama

AutorMartin
NáročnosťZačiatočník

ShareTweetSave

Sušené jadierka tekvicové - dyňové

Celkový čas3 hod.

Sušené jadierka tekvicové - dyňové

1

Na sušené jadierka tekvicové - dyňové sa dajú použiť jadierka z akejkoľvek tekvice alebo cukiny, len nech sú "plné". Dá sa kúpiť aj odroda špeciálne určená na tekvicové semienka, nám sa osvedčila odroda Big Max. Poslúžila dvakrát. Mala nádherné mega semienka a aj sme ju povyrezávali a svietila nám na dvore.

2

Dozretú tekvicu rozkrojíme, jadierka vyberieme a prepláchneme najlepšie tečúcou vlažnou vodou. Bežný plech na pečenie potrieme lyžicou masti, vložíme semienka vo vrstve asi jedného centimetra a dobre ich premiešame s 100 ml soli. Pečieme na 100 stupňoch Celzia, 2 až 4 hodiny podľa veľkosti jadierok, pričom premiešavame každých 15 minút.

To, že sú hotové, spoznáme podľa toho, že šuchocú. Jadierka necháme pozvoľne vychladnúť.

3

Ak nemáme naraz dostatok jadierok, dajú sa priebežne odkladať, no treba ich opláchnuť a nechať preschnúť na site. Pred sušením ich namočíme na dve hodiny do vlažnej vody a ďalej spracovávame ako čerstvé.

Kategória

Rozmýšľali ste nad výrobou VAŠEJ DOMÁCEJ ŠUNKY bez konzervantov a chemických prísad?  Potom potrebujete kvalitnú, rokmi preverenú formu na šunku alebo pečeňový syr.  Na tomto odkaze nájdete širokú ponuku profesionálnych foriem vhodných aj na domáce použitie.  Formy sú v rôznych veľkostiach od 1 kg vloženého diela až po veľké 6 kg formy.  Sú pevné, odolné a jednoduché na obsluhu pri vkladaní a vyberaní mäsa.  Kvalitná mäsiarska forma poteší každého domáceho údenárskeho majstra a je zmysluplným darčekom. 

Prísady

Postup

1

Na sušené jadierka tekvicové - dyňové sa dajú použiť jadierka z akejkoľvek tekvice alebo cukiny, len nech sú "plné". Dá sa kúpiť aj odroda špeciálne určená na tekvicové semienka, nám sa osvedčila odroda Big Max. Poslúžila dvakrát. Mala nádherné mega semienka a aj sme ju povyrezávali a svietila nám na dvore.

2

Dozretú tekvicu rozkrojíme, jadierka vyberieme a prepláchneme najlepšie tečúcou vlažnou vodou. Bežný plech na pečenie potrieme lyžicou masti, vložíme semienka vo vrstve asi jedného centimetra a dobre ich premiešame s 100 ml soli. Pečieme na 100 stupňoch Celzia, 2 až 4 hodiny podľa veľkosti jadierok, pričom premiešavame každých 15 minút.

To, že sú hotové, spoznáme podľa toho, že šuchocú. Jadierka necháme pozvoľne vychladnúť.

3

Ak nemáme naraz dostatok jadierok, dajú sa priebežne odkladať, no treba ich opláchnuť a nechať preschnúť na site. Pred sušením ich namočíme na dve hodiny do vlažnej vody a ďalej spracovávame ako čerstvé.

Sušené jadierka tekvicové – dyňové