Tekvicová polievka – Tekvicový prívarok



AutorMartin
NáročnosťStredná
ShareTweetSave
Tekvicová polievka - Tekvicový prívarok
Čas na prípravu10 min.Doba varenia50 min.Celkový čas1 hod.

Tekvicová polievka - Tekvicový prívarok

1

Ako sa pripravuje tekvicová polievka - tekvicový prívarok?

Do väčšieho hrnca dáme olej, dve nadrobno pokrájané cibule a cca 1 kg zemiakov ošúpaných a nakrájaných na kocky. Pražíme na oleji, kým cibuľa zosklovatie. Pridáme vodu do výšky, aby boli zemiaky zaliate, soľ, mleté čierne korenie, 7 až 10 guličiek nového korenia, 5 bobkových listov a vegetu. 2 cukiny alebo tekvice ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, nasypeme do hrnca a prikryjeme pokrievkou.

Keď nám nastrúhaná tekvica "ľahne", pridáme 250 - 400 ml sladkej smotany alebo mlieka. Zamiešame a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor, nakrájaný kabanos, obyčajné hrubé párky alebo komu čo chutí. Do nádoby dáme 2 polievkové lyžice hladkej múky, zalejeme 500 ml vody a rozmiešame spolu s 250 ml kyslej smotany. Postupne vmiešame do polievky a 10 minút povaríme.

Ak do tekvicovej polievky dáme menej vody a viac ju zahustíme, máme hotový tekvicový prívarok, ktorý môžme podávať so zemiakmi, vajcom, fašírkou, špekáčkami alebo pečenou klobáskou. Špekáčky alebo klobásku opečieme samostatne a vložíme navrch omáčky pri servírovaní.

Môžme dochutiť 1-2 lyžicami octu podľa vlastnej chuti, ale lepšie je pokrm nedokyslovať. Ocot si môže každý pridať sám do vlastného taniera.

Podávame s čerstvým chlebom.

Variácie :
2

Spolu s tekvicou pridáme čerstvé zelené alebo žlté fazuľkové lúsky.

Prísady

Postup

1

Ako sa pripravuje tekvicová polievka - tekvicový prívarok?

Do väčšieho hrnca dáme olej, dve nadrobno pokrájané cibule a cca 1 kg zemiakov ošúpaných a nakrájaných na kocky. Pražíme na oleji, kým cibuľa zosklovatie. Pridáme vodu do výšky, aby boli zemiaky zaliate, soľ, mleté čierne korenie, 7 až 10 guličiek nového korenia, 5 bobkových listov a vegetu. 2 cukiny alebo tekvice ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, nasypeme do hrnca a prikryjeme pokrievkou.

Keď nám nastrúhaná tekvica "ľahne", pridáme 250 - 400 ml sladkej smotany alebo mlieka. Zamiešame a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor, nakrájaný kabanos, obyčajné hrubé párky alebo komu čo chutí. Do nádoby dáme 2 polievkové lyžice hladkej múky, zalejeme 500 ml vody a rozmiešame spolu s 250 ml kyslej smotany. Postupne vmiešame do polievky a 10 minút povaríme.

Ak do tekvicovej polievky dáme menej vody a viac ju zahustíme, máme hotový tekvicový prívarok, ktorý môžme podávať so zemiakmi, vajcom, fašírkou, špekáčkami alebo pečenou klobáskou. Špekáčky alebo klobásku opečieme samostatne a vložíme navrch omáčky pri servírovaní.

Môžme dochutiť 1-2 lyžicami octu podľa vlastnej chuti, ale lepšie je pokrm nedokyslovať. Ocot si môže každý pridať sám do vlastného taniera.

Podávame s čerstvým chlebom.

Variácie :
2

Spolu s tekvicou pridáme čerstvé zelené alebo žlté fazuľkové lúsky.

Notes

Tekvicová polievka – Tekvicový prívarok